Hemma igen.

Hallo i stugan!
Nu är jag äntligen hemma igen. Tågresan igår gick bra. Nu idag har jag tittat på film, jag kollade på Bert. Jag älskar Bert Ljung! Min nya favorit. Sen har jag pratat med Nicolina i telefon och vi pratade lite om hur vi hade haft det utomlands och så. Hon har nämligen varit i Grekland. På samma ö som dom spelade in den nya Mamma Mia filmen. Coolt! Jag saknar Nico men vi ska ses nästa vecka nån gång. I morgon ska jag vara med Sofia. Vi hade små planer på att åka till Gröna Lund, men jag har inga pengar,så där sprack den idén. Men vi kommer nog på nåt annat kul. Sen på lördag ska jag nog vara med Amanda. Sen är det väl bara nån vecka kvar till skolan börjar.. Jag saknar alla kompisar jättemycket, därför gör det inte så mycket att den börjar snart. Men sen är det ju det där med betygen... Kommer ta på krafterna, men det går säkert bra hoppas jag. Längtar tills att basket träningarna ska börja igen och bas lektionerna såklart. Jag har ju bas här hemma, men kan bara ett par låtar och jag vill lära mig nytt. Jag kan ju lära mig av min pappa men det är ju tråkigt om man jämför med att Riggan (min bas lärare) lär mig.
Aja, nu sitter jag barahär och kufar. Det är tråkigt, men vad ska man göra? Inga kul inne på msn heller. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska göra?! Jag hade tänkt att skriva ut en massa bilder från datorn, men den är ju sönder, och jag kan inte koppla in skrivaren i den hära bärbara. Skit också. Jag får väl försöka hitta på nåt.
Om det är någon som vill göra nåt så är det bara att slå en pling på telefonen.

Puss på alla små apor! <3

Skåne 28/7.

Hej svejs!
Idag har jag varit på stranden igen, men idag var våra kusiner där också. Vi har spenderat mesta tiden under vattnet och sen har vi haft vattenkrig också. Det var jättevarmt i vattnet, ungefär 20 grader. Jag har nog bränt mig lite idag också...
Igår var vi också vid stranden.  På kvällen så lagade jag och min farmor skitgod mat och hade värsta team-work. Vi åt kyckling med potatis och jättegod sås. Efter det så åt vi hallon och vaniljvisp på baksidan i solen.
Nu ska jag inte skriva så mycket mer för jag ska laga mat med min farmor igen. Idag blir det soppa. Sen blir det väl hallon igen kan jag tro.
Jag tänkte också meddela att jag åker hem på onsdag, så sen blir det att jag skriver från gustavsberg igen. Vi åker tåg hem och det kommer väl ta omkring fem-sex timmar. Senare i sommar ska vi nog till Göteborg också och hälsa på några kompisar. Liseberg blir det säkert också hoppas jag!

Gokväll och godnatt, gummi hatt!


Skåne 26/7.

Hejsan hoppsan!
Idag är det strålande sol och det blåser mycket. Det var i princip samma väder igår. Jag har bränt mig på ryggen idag. Inte så skönt, men egentligen gör det inte så mycket. Idag har jag varit på stranden i några timmar. Det var jätte varmt i vattnet idag! Igår var det också ganska varmt, men idag var det ca 20 grader. Inte illa! Jag ägnade nästan hela strand-timmarna åt att läsa min bok. Men sen kom Vera till stranden! Så jag umgicks med henne, det var jättekul! Vi spelade strandtennis och sen badade vi. Efter ett tag så kom det jättestora vågor. Det var ganska strömt i vattnet, så vi fick ju tyvärr inte gå så långt ut. Men Vera och hennes syster Ester hade varsin grej som var som en surfingbräda. Jag och Vera delade på en och Ester och Simon delade på den andra. Gissa om det gick snabbt! Om  man hamnade i rätt vinkel på vågen så fick man världens fart, men ibland så hamnade man fel och så kom man under vågen istället. Jag och Vera gjorde det misstaget några gånger, men det var rätt kul att hamna under vattnet faktiskt! Tyvärr så var det en del tång och sjögräs i vattnet som man fick lite här och var, men jag brydde mig inte så mycket om det. Efter ett par timmar så skulle min farmor komma och hämta oss, så jag fick säga hejdå till Vera. Så åkte vi hem och åt mat.
Gårdagen var ganska lik den här, förutom att vi var på en annan strand då. Och så blåste det mycket mer. Jag badade bara en gång igår. När vi kom hem så pratade jag först med Jennifer i telefon och sen med Sofia. Sen messade jag lite med Amanda. Vid halv sju-tiden igår så åkte vi in till Simrishamn. Vi skulle gå på bio. Min pappa ville inte kolla på den filmen vi skulle se, så han gick väl iväg och häckade någon annan stans. På den biografen som är i Simrishamn så visas bara en film i veckan eller något sånt. Idag skulle Mamma Mia visas. Den var faktiskt bra! Och så var det med en ganska snygg kille också, så det gav väl nåt pluspoäng. Det var ju bra ABBA-låtar med i den såklart, så det var ju kul. Det var bra och den var kul förutom att min farmor skämde ut mig och Simon genom att klappa i takt och sjunga med i vissa av låtarna. Jag och Simon sjönk ju ner lite i våra stolar. Vi tyckte det var ganska mycket pinsamt. Typiskt min farmor, men jag älskar henne ändå såklart! Efter filmen gick vi och mötte min pappa nere vid hamnen och åt godis. Sen åkte vi hem och sov.
Den boken som jag läser nu heter "Ser mitt huvud tjockt ut i den här?". När jag är klar med den så ska jag skriva om den.

Puss och kram, skumbanan!


Skåne 24/7.

Tjolahopp!
Sol och bad säger jag bara! Vi åkte till stranden klockan nio i morse och åt frukost där. Helmysigt! Det var ju inte fullt lika kul att gå upp så tidigt, men det blev bra när vi kom fram. Jag badade faktiskt. 13 grader. Du kan ju själv bedöma om du tycker att det är kallt eller om du tycker att det är kallt. Sen så har jag solat. Jätteskönt bara man hittade ett ställe i lä. Det gjorde jag. Jag har blivit lite brunare hoppas jag. Senare idag ska jag nog prata med Jennifer och sen med Sofia i telefon. Ser fram emot det!
Igår hade vi gäster här. Det var min farmors brorsa och hans fru och en av hans tre söner. Sonen heter Morten och han är 9 år. Kusin med min pappa som är 40 liksom... Helskumt! I alla fall så åt vi fisksoppa som min pappa hade gjort. Det var gott. Sen åt vi glass och hallon ute. Sen tittade vi på solnedgången. Tjatigt, varje kväll går solen ner på samma ställe och på samma sätt. Ändå tycker vissa äldre människor ( oftast farmor-farfar generationen ) att det är så "vackert"  och "intressant" med solnedgångar. Det tycker inte jag. Ibland kanske det kan vara fint, men fan va tjatigt! Varje kväll samma sak, haha! Sen åkte våra gäster hem och då spelade vi kort. Dam och vänd-tia. Sen la vi oss och sov.
Nu ska min brorsa ha datorn, så jag får väl ge mig!
Ha det bäst, gummi häst!

Kramarna <3


Skåne 22/7

Hallo alla sötbönor!
Idag är det tisdag tror jag. Det har faktiskt varit ganska bra väder! Så jag, brorsan och min farmor åkte till stranden. När vi kom till stranden så var det inte lika bra väder, men i alla fall lite sol som växlades med molnighet. Vi tog varsitt litet dopp. Det var svinkallt, absolut högst 15 grader. En otrolig skillnad från Italien, så det kändes lite konstigt. Som sagt var det jättekallt i vattnet och efter mitt snabba (!) dopp så kutade jag upp och la mig på filten och solade en stund. Sen åt vi mackor, bulle, äpple och festis. Det är mysigt att äta på stranden, förutom alla pyttesmå sandkorn som flyger i maten. Det är vidrigt när det knastrar när man tuggar! Vi var på stranden i ca tre timmar. Egentligen var det meningen att våra kusiner också skulle komma, men dom kom inte. Vi vet fortfarande inte vart dom tog vägen. Dom kanske åkte till en annan strand? Aja, i alla fall. När vi kom hem så  "gjorde" jag och Simon chokladpudding, ni vet sån där som man gör av pulver blandat med mjölk. Det ska vi äte till efterrätt ikväll. Idag till middag ska vi äta min farfars köttfärssås. Den är min favorit! Han är värsta mästerkocken på att göra köttfärssås. Och köttbullar. Dom är också skitgoda! Jag läste på min kusin Nicolinas blogg att hon hade ätit hans köttbullar när hon var här. Jag ska be honom göra det åt mig nån dag också.
Igår gjorde jag inte så mycket. Jag hjälpte till lite här i huset och så spelade jag kort. På kvällen var jag på surt humör, så jag tycker synd om alla som var tvugna att vara med mig då.
Hoppas alla har haft det bra idag!

Pussspusss!

Men hallå, fresten! Jag glömde säga att när jag var i Italien så läste jag en jätte bra bok. Det var den bästa jag har läst!
Titel: Bryta om
Författare: Åsa Anderberg Strollo
Lite om boken:
Minna är 16 år och har bestämt sig. Hon ska börja om, försöka sköta sig. Hon hade det trassligt i högstadiet och skolkade mycket, men hade ändå betyg som räckte till att komma in på ett gymnasie på Skärholmen. Hennes mamma ligger ju inne på psyket nu, så hon kanske kan få lite lugn och ro att ta hand om bara sig själv. Hon ska börja på en skola där ingen vet vem hon är eller vart hon kommer ifrån. Tror hon. Hon får snart reda på att Emma Larsson, sin förra skolas prinsessa, ska börja i samma klass som Minna. Minnas chanser att få en omstart minskar drastiskt. Samtidigt som problemen i skolan börjar ta fart hittar hon sin sjuka mamma i en garderob där hemma. Lika borta som när hon lades in på psykakuten, om inte mer. Snart finner hon det svåra beslutet; svika mamma och flytta in hos Eddie, ta hand om sina egna livs behov, eller hjälpa mamma? Minna får gång på gång flashbacks från när hon var liten och allt började. Hon vet inte hur hon ska göra. Allt blir bara skit. Hur ska hon lösa det när alla problem kommer på samma gång?

Den här boken var jättebra. Full pott rakt igenom. Jag kom in i boken redan från början och snart var jag fast. Sträckläste i två dagar på stranden utan att kunna gå ifrån.
Den får fem ärtor av fem möjliga!


Skåne, 20/7

Men heej allihopa!
Jag är i Skåne nu och jag har tillgång till dator tack vare min pappa som har med sig sin bärbara. Tack lilla pappsen! Jag kom hit i torsdags eftermiddag efter att ha åkt bil i ca sju timmar. Vi stannade en gång och åt brunch kan man väl kalla det, sen stannade vi en gång till när vi nästan hade kommit fram. Då åt vi lunch och jag åt skitgoda vegitariska vårrullar. Mums!  När vi kom fram hit till Blinkarp ( som huset heter ) så var det väl mest slappa som gällde.
Dagen efter så var det regningt och lite småtråkigt. Jag hade glömt att ta med mig ett par jeans hit, för jag åkte i mina mjukisbyxor och de var de enda långa byxorna jag hade med mig. Så vi åkte in till Ystad och kollade runt i lite affärer. Jag hade bestämt mig för att hitta ett par jeans som var ganska hänginga. Men dom skulle inte vara för utsvängda där nere på benen. Det är ju alltid så himla svårt att hitta någonting som man har sett framför sig innan. Vi gick först in på H&M och jag prövade några par jeans, men inget par var såna som jag hade tänkt mig. Så vi gick in på JC och där hittade jag ett par perfekta! Ett par Nudie. Jag är skitnöjd! Sen köpte jag ett nagellack på Åhléns. Så nu har jag ljusrosa naglar. I hyfsad längd också, för jag har typ slutat bita på naglarna nu.
Igår ( lördag ) så var det molningt igen. Men vi bestämde oss ändå för att åka till stranden. Vi hade inte i sikte att bada eller så, eftersom vi visste att vattnet var skitkallt. Men vi åkte dit i alla fall bara för att kanske sola lite om vi hade tur. Och det hade vi! För rätt som det var så blev det ganska klart på himlen. Så vi utnyttjade alla små blåa pluttar på himlen. Medans min mamma och pappa låg där och typ småslumrade på filten på stranden så lekte jag och min brorsa Simon i sanden. Haha! Vi gjorde ett sandslott kan man väl säga. Barnsligt men helkul! När vi kom hem från stranden igen så lärde jag mig en patiens som heter Idioten. Namnet passar ganska bra, för man blir helt galen och vill få ut den. Det är nästan helt omöjligt, men jag har klarat det en gång. På kvällen så skulle vi till våra kusiner som också har ett ställe en bit bort. Så vi åkte dit och åt middag. Vi åt jättegod pasta och sen grillade vi kött. Det var skitgott! Till efterrätt så åt vi jättegod fruktsallad och sen svullade vi i oss massa godis.
Idag väcktes jag vid halv åtta tiden. Suck. Dags att åka på loppis. Försökte hålla färgen och det gick väl okej. När vi kom dit så var det hur mycket folk som helst, men inga roliga saker. Men jag träffade Vera! Hon och hennes familj har också sommarställe i närheten, så henne ska jag nog träffa någon mer gång dom här två veckorna jag ska vara här. För dom som inte vet det så spelar Vera i samma basketlag som jag. Vi åkte hem efter kanske en timme, för det fanns inga kul grejer. Vi sa hejdå till min mamma, för hon skulle hem till Stockholm och jobba nu. Stackars henne, usch, jag kommer aldrig vilja jobba ju! Sen åkte vi hem och jag underhållde mig med att lägga några Idioten. Jag har blivit som besatt! Man blir det, jag lovar. Nu sitter jag här och skriver, hoppas jag kan skriva någon mer dag.

Puss på er alla! Ha det super!


Hemma igen! Åker igen...

Men hej alla små barn!
Nu är jag hemma från värmen. Jag har ju varit i Italien. Det har varit 35 grader i skuggan typ alla dagar. I havet var det 25 grader. Jag har haft det jätteskönt! På Arlanda innan vi skulle åka dit så träffade vi några kompisar och det visade sig att dom skulle till samma ställe som vi. Och det är jag verkligen glad över. Utan dom så skulle nog resan varit lite småtråkig. Men när dom var med så var det full rulle hela tiden. Stina och Heikki har tre superhärliga barn. Joel 8 och tvillingarna Kalle och Leo 5. Kalle och Leo är hyperaktiva ungar som har varit jättekul att lära känna bättre och Joel är jättesnäll men inte fullt lika hyperaktiv. Han lärde sig simma när vi var där och så lärde han sig att titta under vattnet ( i poolen ) utan cyklop. Det var jag och Simon som lärde honom typ. Jag tror ( eller vet ) att han blev glad!
Jag har varit tjock och ätit pizza typ hela tiden, men jag orkar inte bry mig. Nu får jag väl bli nyttig igen då.
Det här var den bästa resan jag har varit med om! Det var varmt hela tiden och nu har jag blivit brun efter att ha stekt ganska mycket i den gassande solen. Hoppas inte det bruna försvinner nu!
Jag måste bara berätta om en sak som vi gjorde på min pappas 40-års dag. Först åt vi på restaurang tillsammans med våra vänner. Det var jätte trevligt och vi skrattade mycket. Sen gick vi tillbaka till hotellet. Vi gick strandvägen. I Italien blir det bäcksvart redan klockan nio på kvällen, så vi gick där i mörkret och hade de svalkande vågorna under våra fötter. När vi kom tillbaka till vårat hotell så satte vi oss i "baren" och kollade på några som dansade en liten stund. Sen gick vi upp till vårat hotellrum och satte oss ute på framsidan och pratade ( gjorde typ det varje kväll/natt ). Snart bytte vi om till badkläder och gick ner till stranden. Det var varmt lufen fastän klockan var halv ett på natten. Så tog vi oss ett härligt dopp under den stjärnklara himlen och månen som lyste. Det var nog det härligaste vi gjorde på hela resan.
Jag har inte köpt så mycket under resan, bara ett par armband, ett par shorts och en varsin liten sak till Amanda och Sofia. Min brorsa köpte en as cool Svampbob-badmadrass. Störtskön! Älskar Svampbob!
Efter två veckor var det dags att åka hem. Bussen från vårat hotell gick vid 8-tiden på kvällen. Det var många barn i bussn som blev åksjuka och spydde. Tur att jag satt där och lyssnade på hög volym på min iPod och höll för näsan, annars hade nog jag också spytt! Vi kom fram till flygplatsen två timmar senare och fick stå i en lång kö för att checka in vårt bagage. Flyget var försenat så vi kom inte iväg förrän klockan ett. Vi åt mat på flyget, sen somnade alla. Alla utom jag typ. Så jag satt bara där och lyssnade på musik och tittade ut genom fönstret och såg en skitfin soluppgång. Vi kom till Arlanda vid fem. Vi sa hejdå och kramade om vår kompisar. Klockan var sju när vi kom hem till huset. När vi kom hem så var det första jag gjorde att lägga mig i sängen och sova. Jag sov till 11. Nu är klockan 9 på kvällen och det känns verkligen INTE som att det var i morse jag satt på flyget. Nu ska jag snart sova. Jag är jätte trött! I morgon ska jag vara med Amanda, vi ska vara hemma hos henne.
17 / 7 åker jag till skåne med familjen och jag tror vi ska stanna i två veckor. Hoppas på bra väder och mycket bad. Sen ska jag hjälpa min farfar att bygga ett sovrum i ladan. Det ska bli rätt skoj. Hoppas alla mår bra och alla mina vänner ska veta att jag saknar dem!

PUSS på ALLA! Många hjärtan.

ps, Nicolina. Dig saknar jag mest <3


RSS 2.0