Saknar...

ITALIEN!


Några bilder från i somras.


klämmer nog Simon lite på axeln... det är
därför han gör denna min, haha!


och här stryper jag honom...


haha, här kommer vi väl på hur larviga vi är, haha!
tyvärr är inte lill-Kalle med på någon av dessa bilder...
på dom här ser vi Simon, mig, Leo (den blonda figuren)
och Joel.

 
Leo och Kalle, supersöta båda två, med blommor i håret.


Gud vad jag saknar denna sommar! Två veckor i Italien var underbara med dessa människor.



                                                                                       jättefin bild min pappa tog.

Förlust, men bra spelat flickor!

Tjahoo!
Tänkte börja med att skriva lite om hur matchen var.
Innan matchen började, satt vi (som vi alltid gör innan match) i omklädningsrummet och pratade taktik. Vi skulle möta Lidingö. Vi har spelat mot dem ett par gånger förut och det har varit jämt på varenda match.I omklädningsrummet berättade Pia att den som tog flest returer idag, både offensivt och deffensivt, skulle få en glass nästa träning. Glass tackar man ju inte nej till precis! Bra taktik Pia, haha!  Idag var jag laddad, hade gjort en bra uppvärmning och jag kände mig koncentrerad (nervös?). Jag hade sovit bra och ätit en stadig frukost (dock inte gröt). Domaren fick döma själv idag, stackaren. Den andra dök inte upp. Men det visade sig att han var jättebra, dömde rättvist och såg bra vad som hände. Jag, Amanda T, Amanda N, Charlotte och Frida började matchen. Lidingö vann uppkastet och matchen var igång. Lidingö började med att dra ifrån, gjorde många poäng och snart låg vi under med ca 10. Men vi tog ikapp oss, tog många bra returer och gjorde mål. Vi fick skjuta ett par straffkast också. Jag fick skjuta två och satte som tur var båda. Lidingö ledde hela matchen, men strax under var vi, med kanske ett eller två poäng. Alla kämpade på jättebra hela matchen. I halvlek åt vi varsin frukt för att få lite nya krafter. Vi har börjat spela med nya tider nu, matcherna är längre. Förut spelade vi 4 x 8 minuter och nu kör vi 4 x 10. Kanske inte låter som en så stor skillnad, men det känns, det kan jag lova. När vi hade spelat nästan hela matchen så var det endast ett par sekunder kvar. Vi låg under med två poäng... Plötsligt skjuter Frida ganska långt från korgen.. och den sitter! Nu var det jämt, 35-35. Det blåser av, matchen är slut,men nu var det förlängning. 5 minuter. Det var himla jämnt, men tyvärr så vann tillslut Lidingö med 40-45 (något sånt?). Det gjorde inte så mycket att vi förlorade, för jag tycker ändå vi spelade väldigt bra och höll det jämnt in i det sista! Vi tackade motståndarna, domaren, seketeriatet och publiken med en varm applåd. Så tackade vi motståndarna än en gång och sa till dem att de spelade en bra match. De sa detsamma till oss och det värmer, verkligen, med motståndarlag som tackar ordentligt. De andra är bara töntiga. Vi fick reda på att Amanda N vann "retur-tävlingen" och kommer få en glass nästa träning. Amanda T kom på andra plats och jag på tredje. Jag har aldrig tagit så många returer som jag gjorde idag faktiskt. Så duschade vi och sen åkte vi hem. Vi släppte av Pia med bilen hemma hos henne och skjutsade iväg Amanda T till Centrum, hon skulle nämligen till sin pappa. Väl hemma åt jag lunch, lite rester från igår. Fast idag fick jag med lite avokadoröra i också.
Ikväll kanske vi går på restaurang, men jag vet inte. Vi skulle visst inte till Linköping i morgon, så vi gör väl något annat istället.
I onsdags, på mötet, så fick vi reda på att vi förmodligen ska till Göteborg på cup! Det ska bli himla kul, man får gratis inträde på Liseberg också. Jag älskar cuper, man är ju med laget  hela tiden, dygnet runt. Och mer sammansvetsat lag än vårat, det får men verkligen leta efter!

Fredagen den 10:e oktober ska jag med Nicolina på världensbarn-galan! Jag kan tänka mig att hennes pappa kanske ska medverka på ett eller annat sätt, så det är väl därför vi får gratisbiljetter (om vi får det?). I varje fall ska det bli himla kul! Jag längtar verkligen.

Puss och kram på alla!

Match i morgon!

Idag prövade jag för första gången mina nya basketskor. Det kändes helt okej. De satt lite löst fastän min fot somnade där inne i skon. Så det kändes väl inte sådär jättekul. I morgon är det vår första match för terminen! Det ska bli himla kul, jag är nervös också såklart! Matchen börjar 12.15 i Hemmestahallen. Vi ska spela mot Lidingö. Dom är bra. Jag ser verkligen fram mot morgondagen. På matchen ska jag ha mina gamla skor, så jag hinner gå in mina nya ordentligt innan jag börjar spela på riktigt med dem. På träningen idag var jag trött. Det var faktiskt inge kul. Kände mig mer eller mindre som en zombie. Jag hade väl kanske ätit för lite innan. I varje fall åt jag mycket när jag kom hem. Hemmagjorda hamburgare och kllyftpotatis. Efter det blev det väl ett och annat kex. I morgon tänker jag äta gröt. Jag tänker banne mej inte vara trött på första matchen!
Igår lade jag in massa nya låtar på min iPod. Bland annat Rolling Stones, Neil Young, Suede och Sex Pistols. Sen en blandskiva med låtar som jag ska lära mig spela bas till. På söndag åker vi nog till Linköpng och ska vara där under dagen. På måndag är det studiedag, så då ska jag och Amanda E in till stan och kolla i second hand affärer. Second hand är vår nya hobby. Det är så ballt att blanda nya och begagnade kläder tycker jag. Hoppas vi hittar billiga grejor. Önska mig lycka till på matchen!

Godnatt små pärlor!


2 x Lovikavantar

Nu har jag ett par gråa och ett par vita lovikavantar! Shit, vad jag älskar dom! Kan det inte bli lite kallt också, så man får använda dem?

Nya dojjor!

Tjoooho!!
Idag kom min pappa hem med ett par basketskor till mig! Han hade varit på  "Basketballshop" som är ny i stan. Så allt med pengarna och det fixade sig, som tur var. Jag ska lägga in en bild på hur dom ser ut, så får ni också se!



Aja, idag har det varit en ganska seg dag igen. Men hemkunskapen var kul som vanligt. Jag fick vara med Amanda igen! Vi gjorde något som hette viltskav. Det var typ som kött i gräddsås. Till det var det ris, sallad och sylt, mums! Efter skolan gick jag ner med Carro, Linn, Jossan och Miranda till Centrum där vi stod och pratade ett tag innan alla var tvungna att gå åt varsitt håll. Jag gick till Musikens hus, skulle spela bas. Idag fick jag lära mig "Give it Away" med Red Hot Chili Peppers. Den är svår! Men ska öva mycket för den kommer bli kul att lära sig. Jag fick också min skiva som Riggan hade brännt åt mig. Många bra låtar som jag ser fram emot att få lära mig! Nu har jag avklarat en hel del läxor, har bland annat matteprov i morgon. Vilket inte är så kul... Hoppas det går bra. Att bro på prov så fick jag tillbaka två prov idag. Dels ett SO prov som vi gjorde i 7:an... Våran lärare hade inte hunnit rätta dom än. Men på det fick jag VG. På NO provet fick jag G / VG. Vilket jag är nöjd med!
Nu ska jag lägga in lite låtar på min iPod. Sen ska jag väl äta och sen blir det till att glo på tv. Slappa helt enkelt!
Vi hörs,

Pössss!!

Herregutta korvalutta!

... Mitt och Amandas nya ord. Idag har vi mobbat Danne lite för det där roliga igår, haha! Dagen har i övrigt varit väldigt tråkig och jag är trött. Har pluggat nu och ska lägga mig och läsa min underbara bok innan jag åker iväg på träningen. Igår kom min mamma hem med ett par lovikavantar till mig! Äntligen! Och när jag kom hem idag så hade min pappa köpt en ny sportbag åt mig! Min andra hade nämligen gått sönder. Han beställde ett par basketskor åt mig för en månad sen ungefär. Pengarna har dragits från hans konto, men har några skor kommit? Nej. Vi trodde inte pengarna hade dragits av, så han beställde ett par till. Men nu har han inte fått svar på det heller... Och ja, pengarna har dragits av. Det går inte att kontakta dom heller (http://basketballshop.com) vilket är väldigt dåligt. Om man ringer dit så är det ingen som svarar. Om man skickar mail så kommer bara ett automatsvar från dom där det står att dom ska kontakta oss så snart som möjligt. Men har dom gjort det eller!? Nehej du. Så nu ska då min pappa gå till affären dom har inne i stan och prata med dom och fråga vad som egentligen händer. Hoppas det löser sig, men det gör det nog.

Sovgott sen!

Pössss!!

En siamesdalahäst

Idag var det orienteringsdag. Det gick jättebra! Jag och Amanda letade tillsammans. När vi letade efter den första kontrollen så stötte vi på Danne och Henke. Så vi fyra letade efter resten av kontrollerna tillsammans. Vi hittade 11 av 24 stycken och det är väldigt bra tycker jag! Efter två timmar så var vi tvugna att vara tillbaka där vi först samlades. Där fick vi då korv, äpple och dricka. En i klassen åt sju korvar... konstigt att han kan vara så smal ändå? Aja. När vi hade ätit klart så gick vi tillbaka till bussen. På vägen flummade jag och Amanda väldigt mycket. Bland annat så såg vi en siamesdalahäst och vi höll på att garva ihjäl oss. Väl framme i Centrum fick jag sms från min pappa som frågade om jag ville fika på Delselius, det tackar man ju inte nej till! När vi hade fikat så handlade vi och nu sitter jag här hemma och skriver blogg. Jag är helt slutkörd efter dagen. Ska snart ta en dusch och sen sätta mig och göra alla mina hundratusen läxor som jag har. Inget att se fram emot, men dom måste ju göras någon gång.
När vi var där i skogen med Danne och Henke så började Henke helt plötsligt skaka på en död trädstam som var ganska lång. Plötsligt knakade den till... Den gick av i roten.
(Henke) - Shit, Danne, akta!!!
(Danne)(Trädstammen faller ner mot honom och han ser helt skräckslagen ut) - HHHHHÖÖÖÖ (drar in luft genom munnen som att han är hur rädd som helst)
(Jag och Amanda) - *Dör av garv*
Det hade vi rätt kul åt resten av dagen. Danne kommer bli mobbad av det där i resten av hans liv av mig och Amanda!

Sant

Tillsammans är man dubbelt så stark


Shopping och Sofia

Heeej!
Åh, igår. Jag var inne i stan med min mamma. Det var riktigt kul! Vi köpte mycket kläder till mig. Vi köpte: En jacka, halsduk, stickad tjocktröja, två t-shirts, en långärmad tröja, ett linne och leggins. Jag prövade inga av kläderna i affären, bara jackan och den stickade tröjan. Sen så köpte jag två böcker också. "Som jag vill vara" och "Om jag kunde drömma". Den andra har jag hört av Amanda T ska vara riktigt bra! När vi gick där på Götgatsbacken så gick vi förbi Peter Jidhe och hans fru. Peter hade klippt sig, haha! Efter vi hade varit i stan så åkte vi och handlade. Efter det blev jag skjutsad till Sofia. Vi satt och pratade ett tag och väntade på att pizzadegen skulle jäsa klart. När den hade jäst klart så bakade vi ut degen till fyra pizzor. Dom blev riktigt goda! På kvällen var Sofia så trött så hon höll på att somna. Så vi gick en promenad. Vi gick till hamnen och satt där ett tag. Sen gick vi tillbaka. Så satte vi oss vid datorn lite och fixade hennes blogg. Den är skitfin nu! ( http://typsoofia.blogg.se ) kolla gärna. Idag vaknade vi vid 9-tiden och så åt vi frukost, mannagrynsgröt. Jag har inte ätit det på evigheter, det var skitgott! Nu sitter jag här och skriver blogg medan Sofia tittar på och äter Toblerone, haha! Senare sen ska vi åka till Centrum, Sofia ska på dans i ca 4 timmar medan jag ska hem och pröva mina nya kläder i lite olika kominationer. Sen ska vi på träning ikäll. Jag ser fram emot klädprovningen och träningen!

Vi hörs senare, puss!


Skolfoto

Tjoho!
Idag var det skolfoto och det gick bra. Jag fick världens bästa plats, bredvid Amanda! Många hade spexat sig rätt rejält, ganska löjligt om ni frågar mig. Resten av dagen har det väl inte hänt så mycket. Efter skolan gick jag med Amanda och Sampa ner till Centrum. Där satt vi ett tag innan våra bussar gick åt olika håll. Nu har jag kollat på film och ska nog spela lite bas innan jag ska iväg på träning ikväll. I morgon ska jag nog med min mamma in till stan. Jag måste köpa lite vinterkläder, det börjar ju blir kallt ute nu! Behöver en jacka, såg en jättefin på BikBok som jag hoppas jag kan köpa om den inte är alltför dyr. Sen behöver jag vantar, mössa och halsduk. På eftermiddagen ska jag hem till Sofia och så ska jag sova där. Hoppas vi gör pizza om hon inte har glömt bort det, haha!

Hare´ gott, igelkott!

Barnvakt

Hallu.
Har inte skrivit på ca två dar och det känns som ganska mycket. Men jag har faktiskt inte haft tid. Igår efter skolan gick jag bara hem och hämtade min basketväska och sen gick jag den kortkorta vägen till Ekedalsskolan. Där hämtade jag min kusin Saga som är 7 år på fritids. Jag tog hand om hennes väskor, så nu hade jag tre stycken att bära på... men vad gör man inte för att bli omtyckt? I alla fall gick vi nu till min andra kusin Cesar, som är 4 år, och hämtade honom på dagis. Sen gick vi hem till dom. Jag skulle nämligen vara barnvakt. Vi åt mellis och glodde lite på Disney Channel (som är ganska så trist). Så bestämde jag att vi skulle stänga av tv:n eftersom det var så tråkigt. Så fick Saga och Cesar visa mig sina rum (jag har aldrig varit i deras nya hus förut) och så skulle jag gissa vems rum som var vems och lite sånt dära småkul. Sen ritade vi. Jag ritade kycklingar och jag lärde Saga att rita likadana. Cesar ville att jag skulle rita en fotbollskille med Sverigekläder så då gjorde jag det. Efter ca 2 timmar kom Thomas, Saga och Cesars pappa, hem. Han gjorde mat och jag fick världens godaste spaghetti carbonara (stavning?). Efter jag hade ätit så var det bråttom till bussen, jag skulle ju på träning. Träningen gick jättebra och jag ser verkligen fram emot nästa lördag, då vår första match är!!
När jag är barnvakt så får jag 60 kr/h. Det tycker jag känns bra. Jag skulle egentligen vara barnvakt i morgon också, men dom har visst blivit sjuka, så tyvärr inte. Men det är lite skönt också faktiskt.
Idag hade vi hemkunskap. Vi fick välja "partner" och jag var med Amanda. Att bro på att vara sjuk. Hon hade feber idag och mådde inte allt bra. Stackars henne, det är ju skolfoto i morgon! På hemkunskapen idag gjorde vi linssoppa och hönökaka. Jättegott! Särskilt hönökakan. Det är som ett sött bröd med kardemumma i. Och så fick jag reda på att jag fick VG på bakprovet förra veckan, vilket jag är riktigt nöjd med! VG var det bästa man kunde få då, eftersom det var ett såpass lätt prov. Det blir värre när det är teori prov v.40.
Sen hade vi no prov. Det gick sådär. Jag kommer inte få MGV i alla fall. Det var några riktigt svåra uppgifter som jag inte kunde svara på.

Aja, nu har ni fått veta vad jag har gjort...
Nu ska jag se på Idol snart. Jag tycker faktiskt den nya juryn är bra! Särskilt han... vad han nu heter... alltså han som brukar sitta till vänster. Han verkar ha ett hjärta av guld, haha!

Puss på alla!

Tack hörrni

Idag var verkligen inte min dag. Kände det redan på morgonen. Fasen att vissa personer ska förstöra för en, jag är så trött på dom!
Som tur var så finns Amanda Ernström. Världens underbaraste person, du får mig att känna mig glad Amanda!
Efter skolan var jag med Sofia Thörnqvist och vi pluggade no och franska. Så eftermiddagen blev absolut lyckad i alla fall, jag var ju med bästisen.
I morgon är det träning, då får jag träffa Amanda Takahashi, min allra bästa vän. Så jag vet att det kommer bli kul i morgon kväll i alla fall.
Nicolina Landqvist Winkfield, du vet att du också betyder enormt mycket för mig!

Tack ni underbara understrukna, för att ni finns <3
Många kramar


Första gången

Det är första gången för dig. När du lutar dig bakåt och lägger dig ner spänner sig dina muskler. Du låter honom få vänta lite, med en dålig ursäkt, men han vägrar att bli bortvisad när han närmar sig dig. Han frågar om du är nervös, och du skakar modigt på huvudet.

Han är mycket mer erfaren, men det är första gången hans finger hittar rätt. Han kommer längre in och du skakar till; din kropp spänns hårt, men han är försiktig, som han lovade att vara. Han tittar djupt in i dina ögon och säger åt dig att lita på honom, han har gjort detta många gånger förr. Hans snedvridna leende gör att du slappnar av, och du öppnar dig mer, så han får mer plats så han lättare skall komma in.

Du börjar böna och be att han skall göra det fortare och skynda sig riktigt mycket, men han tar långsamt den tid han behöver för att orsaka så lite smärta som möjligt. När han trycker hårdare känner du hur din vävnad ger vika; smärtan bubblar upp inom dig och känns som ett knivhugg, och du känner den kittlande känslan av blodet som sakta börjar rinna.

Han tittar oroligt på dig och frågar dig om det gör för ont. Dina ögon är fyllda med tårar, men du skakar på huvudet och nickar åt honom att fortsätta. Han börjar röra sig ut och in med skicklighet, men du är nu alldeles avtrubbad av smärtan och känner inte längre att han rör sig inom dig. Efter några fruktansvärda minuter känner du att något går sönder inom dig och han drar ut den ur dig. Du ligger nu helt avslappnad, glad att det äntligen är över. Han ser på dig och ler varmt och säger att du har varit hans mest envisa, men också mest lönsamma upplevelse. Du ler och tackar din tandläkare. Det var trots allt första gången du drog ut en tand...



Källa: http://www.skrattnet.se

Mej hjärta Tom Ljungman

Tjaa!
Helgen har varit underbar, i fredags var jag på träning. I lördags kollade jag med laget på p-91 basketmatch i Hemmesta. Det var Värmdö-IF dagen och mycket tjohej på gräsplanen utanför. På eftermiddagen åkte jag, Frida och Amanda T till stan, Hötorget. Jag skulle köpa lovikavantar, men hittade tyvärr inga bra... Vi skulle gå på bio också, men tiderna där passade oss inte, så vi åkte till Medborgarplatsen istället. Det fanns inga bra tider där heller, så vi gick till en biograf i närheten som hette Viktoria. Där gick filmen som vi ville se och vi behövde inte vänta länge alls. Fresten var det 10 kr billigare på den biografen. Toppen! Filmen som vi såg hette "Patrik 1,5". Det var hur bra som helst, plus att världens sötaste kille var med i filmen! Han som spelade Patrik, heter Tom Ljungman i verkligheten. Jag höll på att dö hur söt han var! Hittade tyvärr ingen bra bild på honom på Google, men jag tycker ni ska se filmen, för den var verkligen sevärd! Kanske inte om man är homofob, men annars. Gustaf Skarsgård är ju inte så dum han heller om man säger så! I varje fall så kommer jag nog att tjata om denna Tom Ljungman de närmaste dagarna... Jag är som besatt!
Efter vi hade sett filmen så åkte vi hem. Frida åkte hem till sig och jag hem till Amanda. Vi åt mackor och kollade på "The Holiday". Den filmen är världens bästa relaxfilm. Man kan verkligen bara luta sig tillbaka och kolla. Efter filmen var vi trötta och gick och la oss. På söndagen gjorde vi inte så mycket... Vi bakade chokladbollar och satt och åt dom medans vi kollade på världens bästa Nisse Hult. Efter det åt vi lunch- Ugnspannkaka! Sen åkte vi till Centrum, Amanda skulle på dans och jag skulle hem och packa min basketväska. Vi träffades ca 1 timme senare i Centrum igen och då var Sofia med också. Så åkte vi till Hemmeste och hade träning i över två timmar. Zelinas pappa körde ganska hård fys med oss i 25 minuter och det var väldigt kul. Vi tränade muskler som; biceps, triceps och dom bakre lårmusklerna. Sen tränade vi lite på hur vi ska springa, vilket var lite annorlunda men roligt. Efter träningen åkte jag hem och åt middag, sen gick jag och la mig.
Idag har det varit en vanlig dag i skolan. Tyvärr inte så fräsh mat, men annars var det okej. Dagens lunch var pyttipanna, vilket jag inte tycker om särskilt mycket. I salladen idag så var det löss, jag menar, hur kul är det!? Mat tanterna sa att dom inte kunde göra så mycket, men att det var bra att vi sa till. Man tappade matlusten lite efter det, så som tur var så var cafeterian öppen idag. Jag och Amanda köpte nudlar och så satt vi och pratade med Gittan ett tag.
Nu kom jag ganska nyss hem från skolan och jag ska snart gå ner till Centrum igen. Där ska jag möta Amanda E och vi ska köpa Ben&Jerry's glass. Det har visst kommit en ny, så den måste man ju pröva! Sen ska vi hem och plugga lite franska hemma hos Amanda.

Alla får ha det bra!

Puss!

ps, jag och Amanda E är "The Bögels". Fan va jag älskar dej Amanda!!

Ny design

Shoohoo!
Som ni kanske ser så har jag lite ny design här på bloggen. Blev faktiskt väldigt nöjd! Bakgrunden blev väl bäst. Ska fortsätta fixa lite, det är ju riktigt kul!
Igår hade vi kalas här hemma för Simon som fyllde år. Han fick Buzz Pop Quiz av mig. Sen fick han en morgonrock, Cheap Monday jeans (inte tighta), trolleri grejer, tre böcker, sudd, pennor, sax ect, pengar mm. Och så hoppas jag han fick en jättebra födelsedag såklart. Vi bjöd inte så jättemånga, så det blev ju rätt lungt och det var skönt.
Idag var en skön dag i skolan. Endast fyra lektioner, som alltid på torsdagar. Först var det läsning, men jag hade ingen bok, så jag fick låna en av läraren som var ganska trist (men otroligt kul bilder!). Sen hade vi hemkunskap. Idag var det bakprov - bakpulver. Man fick göra antingen muffins, sockerkaka eller rulltårta. Jag gjorde sockerkaka med blockchoklad i. Den blev smaskig och jag hoppas jag får VG. Man kunde visst inte få MVG den här gången, eftersom det var ett så enkelt prov. Jag åt upp i princip hela sockerkakan själv, jag vet, jag är ett riktigt svullo! Men den var inte så stor, bara en halv sats. Medans ena halvan av vår grupp bakade så hade den andra teori, vilket är jätte trist! Vi har prov på det vecka 40. Det handlar om motion och hälsa. Efter hemkunskapen var det lunch. Vi fick något som kallades för potatis och purjolökssoppa. Det var mer som en slags puré. Men det gjorde inget att det inte var så gott, eftersom vi precis hade ätit sockerkaka. Sen var det franska och sen no. På no:n håller vi på med Hörseln just nu. Jag tycker faktiskt det är rätt kul och det känns som om jag lärt mig rätt mycket om det. Vi har prov nästa vecka.
Efter skolan gick jag med Miranda till Biblioteket och jag fick låna en bok på hennes lånekort, eftersom jag har tappat bort mitt egna. Jag lånade "Gömda" av Liza Marklund. Den har jag hört ska vara riktigt bra. Klockan 2 gick jag till Musikens Hus  för att spela bas. Idag fick jag lära mig Road Trippin med Red Hot Chili Peppers. Den är ovanligt lugn för att vara av dom, men den är ändå rätt klurig och många ganska svåra fingerflyttningar.
Nu ska jag plugga engelska. Sen ska jag byta lakan i min säng och sen lira lite bas igen. Efter det ska jag hjälpa Simon att installera Buzz-spelet han fick igår.

Puss på alla!


GRATTIS BRORSAN



Idag fyller min söta lillebror 11 bast!

GRATTIS SIMON!

Plögg...

Nu har jag pluggat klart för idag, det tar verkligen på krafterna! Har gjort matte, franska och no.
Idag blev det betydligt godare mat än i fredags i alla fall! Pannkakor med sylt och grädde! Det blev till att svulla må jag säga! Efter lunchen så pratade jag och Amanda E med Gittan. Gittan är underbar, som världens bästa kompis! Sen hade vi franska i ca 20 minuter innan det var dags att gå ner till Centrum. Vi skulle på teater. Världens bästa Amanda Takahashi var där också, med Hemmesta. Teatern var väl helt okej, förutom att man inte hörde så mycket tack vare dom som satt bakom... Jag och Amanda E satt bredvid varandra och vi skrattade rätt mycket åt vissa saker som var otroligt kul.
Nu ska jag äta, puss!

Söndag med bas och basket.

Idag händer nog inte så mycket... Vaknade vid halv 11 i morse och läste min braiga bok tills klockan var 11.
Än så länge idag har jag ätit frukost, borstat tänderna, klätt på mig mjuka härliga söndagskläder. Alltså slapp-kläder. Kom på att jag faktiskt hade samma kläder på mig när vi åkte till Italien i somras. ÅÅhh vad jag längtar tillbaka! Kan man inte bara spola tillbaka tiden? Nej, tydligen inte, jag har prövat, men det går inte. Så det är väl bara att försöka göra denna söndag till en helt okej sista-dagen-i-helgen-dag. Jag har fresten spelat lite bas också. Det gick bra, jag tror jag gillar Nirvana ganska mycket! Det är skönast att spela bas när man är ensam hemma, så att man kan höja volymen på förstärkaren riktigt mycket. Men idag är jag ju tyvärr inte ensam hemma. Ikväll klockan 18.00-20.00 är det träning i Hemmesta. Hoppas mitt knä inte bråkar med mig idag. Jag tänker värma upp ganska bra innan, så att knät är väl uppvärmt när vi börjar träna.
På onsdag fyller min söta lillebror 11 bast. I något tidigare inlägg tror jag att jag skrev vad jag ska ge honom, men för säkerhets skull skriver jag det inte en gång till.
I morgon börjar mitt godisförbud. Jag tänker försöka hålla mig ifrån chips och sånt också, förutom om det är något speciellt tillfälle kanske. (Som på onsdag!).
Nu ska jag njuta av en Delselius-bulle, som en avslutning på helgen och slutet av godisätandet. I morgon blir det andra bullar! Inget mer godis! Får se hur länge det håller... Jag satsar på en månad i taget. Det är ju kul att tjäna pengar på det också. Snart ska jag börja vara barnvakt åt mina små kusiner också, och då kommer det väl in lite pengar också. Plus min månadspeng. Det är kul att tjäna pengar.

Puss på allihopa!

Lycka till nu, Björn!

I tidningen Klick! så har det skvallrats om att Björn Gustafsson äntligen har någon på G. Hoppas för hans skull verkligen att det kommer gå bra och att de blir lyckliga tillsammans. Lyckosten som troligtvis har fått hetingen på kroken är Sara Varga, sångerska. "Ett möte med en ljus skäl" beskriver Sara Björn Gustafsson i hennes blogg. Björn och Sara har träffats genom gemensamma vänner under sommaren, de har bland annat spenderat dagar i Skärgården tillsammans. På senare tid har de setts hand i hand på offentliga platser och de satt vid varandra på en Stand-Up show för inte så länge sedan. Både Björn och Sara vägrar att avslöja något när Klick! ringde och frågade om romansen. Jag tycker nog att folk ska låta dom vara ifred och låta deras privatliv vara privat. På samma gång känner jag lite nyfikenhet om dessa skvaller verkligen är sanna, eller bara vanligt skvallertidnings-snack.
Är ganska högt avundsjuk på Sara Varga (som jag hoppas inte är en alltför stor diva), men hoppas alldeles otroligt mycket att Björn verkligen har hittat den rätta och förståss att den här Sara känner likadant. Så jag säger bara en sak:

Lycka till nu, Björn Gustafsson!


   +    = sant?
Björn Gustafsson                                               Sara Varga


Sara och söta ex-pojkvännen
Viktor Åkerblom


En perfekt julklapp i år blir en DVD som Björn ska släppa till julen!

Fredag och lördag.

Tjolahopp!
Igår, fredag, var jag på träning. Det började inge bra, för mitt knä ville inte spela basket. Verkligen inte. Jag hade förberett knät med tejp, men det sket sig i alla fall. Tidigare på dagen hade jag joggat i Ekedalsspåret och det hade gått som en dans. Jag sprang 2,7 km på 16 minuter. Det är jag helt klart nöjd med. Jag var så himla glad efteråt, eftersom jag knappt hade kännt någon smärta i benet. Men när jag väl skulle spela basket så ville det sig inte. Vi började som vanligt med uppvärmning, alltså gjorde vi tvåtaktare, layup, på korgarna. Varje gång jag sköt ifrån med mitt vänsterknä så högg det till. Med tårar i ögonen och klump i magen gick jag av planen och tejpade mera. Det hjälpte inte. Bättre kändes det inte heller när jag tänkte på att matcherna börjar om inte allt för lång tid. Men jag försökte skärpa mig, så jag var med på resten av träningen också. I slutet av träningen tänkte jag som tur var inte så mycket på att jag hade ont, så det gick ju bättre och bättre. Men det är verkligen inte roligt att känna att man inte kan ta i ordentligt, för då hugger det i knät. Jag ska kontakta läkare snart, så får dom fan göra något åt det här, för jag pallar inte ha ont länge till nu.
Efter träningen duschade jag, sen stannade jag, Amanda T och Frida för att kolla P-92 ha träning. Frida gick efter ett tag men jag och Amanda stannade tills dom var klara. Då var väl klockan omkring 22.00. Sen gick vi i mörkret hem till Amanda. Båda var väldigt trötta och hungriga, så vi tog oss två limp-skivor var och jag åt yoghurt. Det var otroligt gott och väldigt mysigt att sitta och prata med världens bästa vän. Vi hade tänkt kolla på Titanic efter det, men det var ju sent och vi var väldigt trötta, så vi struntade i det. Inne på Amandas rum smågluttade vi lite på tv, men vi pratade mest. Efter ett tag höll vi på att somna, så vi fixade oss i ordning och borstade tänderna och lade oss och läste. Amanda läser en bok på engelska som tydligen är jättebra. Jag läser just nu en basketbok som heter "Ingen rädsla". Det är jättebra, jag har läst ungefär halva nu. När vi hade läst klart så föll våra ögonlock nästan ihop av sig själva, så vi släckte. "Sov gott, dröm söta drömmar, dröm söta killar." Som  vi alltid säger innan vi ska sova. Sen somnade vi på stört.
Jag vaknade av att jag låg och kliade på ett av mina hundrasjuttioelva myggbett som jag har. När vi hade joggat dagen innan så var det otaliga mängder myggor som bara njöt av att få suga blod från oskyldiga 8am elever. Jag hatar myggor! Myggbetten hade svällt upp under natten också, så det var ju bara till att klia sönder hela benen och armarna. Vi gick upp och frukost, sen tittade vi på "Jiddra inte med Sohan". Den var ganska bra. Klockan 13.00  åkte jag hem och Amanda åkte mot Slussen för att åka till sin pappa. När jag kom hem så gjorde jag mig i ordning, orkade inte byta kläder, men jag sminkade mig och satte på mig ett helt ok halsband. Vi stannade till i Centum på Kicks för att köpa present till födelsedagsbarnet.. Nicolina fyller ju år idag!! Vi köpte en necessär och i den lade vi en nagelfil, en väldigt härlig och väldoftade tvål och ett par örhängen. Hoppas att du blev glad Nico! Det blev mycket ätande på "kalaset", bland annat chips, lunch/middag och tårta. Mums! Tjocka som små korvar åkte vi hem vid 18.00 ungefär.
Nu är jag otroligt trött efter en låång skolvecka och en ganska sen fredag. Snart ska jag nog kolla Pirates of the Carabbien (eller hur det stavas), Svarta Pärlans förbannelse. Det var ett tag sen jag såg den och så missar man gärna inte härliga Jack Sparrow som spelas av hunken av hunkarna Johnny Depp.

Ha en härlig kväll och sov otroligt gott sen!
Love u
/ELIN

Roliga människor


ni är bra kuliga människor <3

Kom nu bävermos, så går vi!

Bävermos lovar jag att det var. Men dom kallade det för "Pastagratäng med ost och skinka". Tycker ni det ser ut som det eller?! NEJ! Jag slår vad om att dom hade plockat upp  något dött djur från vägen och lagt det i en kastull och kryddat med salt och peppar. Gott var det inte heller, nej, redan när vi kom in i matsalen kände vi en förfärlig stank och undrade vad vi skulle få för skabb mat idag. När vi kom fram till disken trodde vi väl knappt våra ögon, denna förfärliga sörja serverades till lunch.
Ibland är det tur att det finns vegitarisk mat!


mosad bäver eller pastagratäng?


Bas

Igår vann Sverige mot Estland! Jippie! Men det var ju kanske inte så spännande som vi hade tänkt oss, eftersom dom vann med typ 30 poäng... Men det var kul i alla fall. Efter matchen åkte några med bil hem och andra kommunalt. Jag åkte kommunalt. Kom hem vid 10 ungefär. Idag är jag jättetrött efter en dag i skolan. Det känns inte så jättebra eftersom när man är trött så glömmer man bort saker och idag glömde jag en bok i skolan som jag egentligen skulle haft med mig hem till att plugga. Får se hur det går på läxförhöret i morgon då. Idag efter skolan gick jag ner till Centrum. Miranda följde med mig till Musikens Hus, för att hjälpa mig leta efter rätt rum. "Rockrummet", där jag skulle spela bas. Miranda hade hicka. Hoppas den försvann sen då Mirri! Så hade jag terminens första baslektion. Det var jättekul! Jag trodde först att jag skulle ha tillsammans med en annan tjej, men hon kunde visst inte den tiden, så jag får ha privatlektioner kan man väl säga. Skönt faktiskt! Jag och Riggan (basläraren) pratade lite om hur sommarlovet hade varit och sen gick vi igenom vad stängarna heter och lite sånt, eftersom jag inte är särskilt bra på det, glömmer bort varje gång. Men nu tror jag att jag kan vad dom heter. Gabriella Dansar Aldrig Ensam. G, D, A, E. Haha! Jag fick lära mig låten In Bloom med Nirvana. Den var bra och kul att lära sig.

Så, nu ska jag öva på basläxan.. Ha det bäst!

Kramar!

Sverige - Estland

Halluu!
Idag har varit en ganska tråkig dag i skolan igen. Jag har mest varit med Amanda och vi har pratat med världens bästa Gittan och sen har vi flummat på lektionerna såklart. Tur att jag har Amanda, annars skulle skolan vara TRIST! Alltså, om du slutar... Så ska du ju såklart göra det om du känner att du behöver, men så du vet så kommer jag sakna dig. Jag har ju världens bästa kompisar Josefine, Miranda, Jennifer, Therese och Elin också, men Amanda, jag skulle saknar dig SÅ MYCKET!
Klockan halv sex ikväll ska jag ta en buss till Slussen. Världens underbaraste lagmedlemmar kommer ju också sitta på bussen. Hoppas att det inte är alltför fullt på bussen bara... Vi ska till Solna och kolla på dam-basket. Det är match, Sverige mot Estland. Vi ska heja häcken av Estland ju! Så den här kvällen ska alltså bli riktigt kul! Meddelar senare om hur det gick,

Puuuuss

Trååååk

Fy  fasen  va  tråkigt  det  är  att  gå  i  skolan  vissa  dagar.
Idag  var  en  sån  dag. . .
Och  efter  skolan  skulle  jag  såklart  göra  läxor  . . . Jag  fattar  ingenting  i  matten. Fy  vad  jag  är  trött ! ! !

Prutt


En svullo helg.

Tjong i ballongen!
I fredags var det träning. Efter träningen så hängde Amanda T med mig hem, hon skulle sova över. Vi åt middag och sen tittade vi på "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", och så åt vi kladdkaka. Amanda somnade på soffan mitt i filmen, så då stängde vi av och vi gick och la oss och sov. Vi pratade ett tag innan vi somnade, en riktigt mysig kväll! Igår var jag i stan med Sofia. Vi gick hela Götgatsbacken ner till ringen. Jag köpte deoderant (världens godaste lukt!!) och lite så.. Sofia köpte ett par SSS byxor på Nautiska, ett par blå.. Sen köpte hon ett halsband med "C" på (Christoffer). Så köpte vi remmar. Jag köpte en häxvrål och en rabarber, Sofia köpte en äpple och en hallon. Det var MUMS! Vi stannade på Medborgarplatsen och åt en korv var också. När vi var påväg ner till ringen så skrek Sofia plötsligt: "ELIN!!!" och så drog hon in mig i en äffär, pekade på en Svampbob tröja och vet exakt vad jag tänkte. Jag var bara tvungen att ha den ju! Jag köpte en rosa, den är skitfin. Tack att du såg den Sofia! Efter att vi hade varit i stan så åkte vi till Nacka Forum, Sofia skulle köpa Coachtejp till sina knän och så. Så gick vi in på Konsum och köpte en halv annanas, ett äpple, ett päron, två passionsfrukter, en banan, en blodapelsin, Marabou mjölkchoklad och Estrella pop-Delight (som är världens godaste snacks!). Sen åkte vi hem till Sofia och åt Tacos till middag. Sen följde jag med Sofia på "Danskväll" i Kvarnbergets gympasal. Det borde nog ha sett lite kul ut eftersom att Sofia var finklädd med en asfin röd klänning och fin (alltid lika fin) i håret. Och sen kom jag där med säckiga jeans, mjukiströja och ful (alltid lika ful) i håret. När vi väl var där så dansade Sofia nästan hela tiden i två timmar. Jag satt och kollade på medans alla buggade. Sofias kompis hade bakat, så vi åt rulltårta och äppelkaka också. Sen gick vi hem och hjälpte Johanna (Sofias syrra) med att bygga ihop lite möbler som hon hade köpt på IKEA. Efter det så åt vi naturgodis som Ola hade köpt åt oss, hyggligt! Sen gjorde vi fruktsallad av frukterna vi köpte. På det så rev vi chokladen. Chokladen som blev över åt vi upp senare. Sen satt jag och Sofia uppe till halv 2 ungefär och tittade på klipp på Youtube. Johan glans och Björn Gustafsson och lite sånt. Sen låg vi och pratade ett tag innan Sofia typ blev medvetslös och snarkade in i sin skönhetssömn.

På morgonen vaknade vi vid 10 ungefär. Efter frukosten åt vi chipsen som vi hade glömt att äta dagen innan, haha! Alltså skulle denna söndag också bli till en svullodag. Så satt vi där och glufsade i oss medans vi var medvetna om att Amanda T sprang Tjejmilen. Då kände man sig lite tjock. Sen gick vi och delade ut flygblad om Sofias dansgrupp... När vi var klara gick vi hem till mig och på vägen dit köpte vi varsin klubba tjocka som vi är, haha! Hemma hos mig åt vi varsin macka till lunch och sen så bytte jag om till joggingkläder. Sen åkte vi hem till Sofia igen. Men ingen var tyvärr hemma och Sofia hade ingen nyckel, så hon kunde inte byta till joggingkläder. Som tur var hade hon sina mjukisbyxor, så hon följde med i alla fall. När vi kom till Hemmesta så väntade vi ett tag på att någon skulle komma (eftersom vi skulle springa med laget). Efter ett tag kom Amanda N. Men ingen mer kom så vi började springa så smått. Efter halva varvet mötte vi Ida som kom springandes från andra hållet. Jag och Sofia sprang två varv och det är ca 5 km. Jag tror aldrig jag har sprungit längre faktiskt... Sen slöade vi oss till bussen och missade den såklart. Som tur är så går dom ju var 10:e minut, så vi behövde inte vänta så länge innan den kom... Fullsmockad. Sofia fick sitta i mitt knä. Så åkte hon hem till sig och jag hem till mig. Så åt jag middag och tittade på Nyheterna (vilket numera ingår i samhällskunskap, så det ska man helst göra varje dag (MVG)...). Sen gick jag och la mig tror jag.
Idag har det varit en vanlig dag i skolan, efter skolan var det läxor som gällde och nu sitter jag här och skriver ett väldigt långt inlägg.

Nu orkar jag verkligen inte skriva mer, men vi höres i morgon om det händer något.

Kram kram tjocka banan!


RSS 2.0