Första advent

Nu kommer snart min farmor och farfar och hämtar mig och lillebror. Vi ska vara hos dem idag. Sen ikväll ska jag på träning och sen ska jag sova hos dem. Har packat morgondagens skolväska och träningsväskan för ikväll.
Nu ska jag sitta och fundera lite på vad jag ska köpa till mina nära och kära i julklapp.. Hmm.. får fundera vidare.

har tänt första ljuset idag, som ni säkert också har gjort. only four weeks left.

Baka, baka pepparkaka!

Idag när jag vaknade fick jag sms av Amanda T som frågade ifall jag ville hänga med henne och kolla på basketmatch som killarna i värmdö spelade klockan 12. Klockan var då ca halv 12 så jag ringde till Sofia och frågade om hon ville, för jag skulle nämligen vara med henne idag. Hon ville gärna det så vi åkte till Hemmestahallen och kollade på killarnas match. De vann. När matchen var slut åkte Amanda hem till sig och jag och Sofia åkte till Mölnvik och åt på McDonald's. När vi hade ätit klart tog vi ut pengar och gick till Kicks. Där köpte jag en parfym (som jag tyvärr glömde hos Sofia idag, men får den i morgon xD). Såhär ser den ut:

När vi hade varit på Kicks så gick vi till Lindex där Sofia köpte ett par leggins. Sen gick vi till Willys och köpte chokladbollar, pepparkaksdeg och kristyr. Så gick vi hem till Sofia och bakade pepparkakor. Fina blav de. Och goda. Och ännu finare när kristyren spritsades på. Vid sextiden åkte vi med 474:an. Sofia och hennes syrra skulle till deras kusin och jag skulle hem. Hemma fick jag se en härlig syn. En stor, röd, fin julstjärna i mitt fönster. Och när jag kom in fick jag se advensljusstaken på bordet, redo för att tändas i morgon bitti.
I morgon ska jag till farmor och farfar och vara där på dagen. På kvällen sen är det träning och sen ska jag sova hos farmor och farfar natten till måndag.. Måndag, usch, prata inte om det Elin! Skola.. Back to normal life! Men, men. Först ska jag ha en fortsatt härlig helg. Det får ni också ha tycker jag!

Kraaaam!



sofia och havreboll. serni hur lycklig hon är? haha!

våra pepparkakor. första bilden.. hrm... tolka den hur ni vill xD

misstolka INTE! hahahaha!

johanna :)                                                               jag och alva :)


min fina julstjärna som hänger i mitt fönster.


Sista praodagen

Tack för allt, söta Yun, Elin, Milo, Emil, Emma, Ida, Isa, Noel, Nelly, Moa, Thilde, Ella, Sebastian, Aaron, Alvar, Denise, Anton, Anna och såklart My, Annelie, Emelie, Lotta och Jenny för två roliga veckor och för den fina växten jag fick!


Idag fick jag sluta tidigt, direkt efter lunchen, klockan 13.00. Det var för att jag var kvar till 17.00 igår på pysslet. Jag fick en fin liten tackpresent för att jag hade praoat där. Nu är det 'back to normal life again'.  Ganska så skönt men jag kommer sakna alla jätte mycket ju! Men ärligt talat saknar jag alla kompisar i skolan mer. Har typiskt nog hela två prov nästa vecka. I franska och so. Det känns inte så jättebra, jag har inte pluggat något inför dem än, men de är båda på fredagen, så jag har veckan på mig.
Ikväll är det träning, men först ska jag fortsätta att sitta framför datorn och lyssna på musik (favvo låtarna just nu) -
§ Violet Hill - Coldplay
§ Cemeteries of London - Coldplay
§ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey
§ Stronger Than Jesus - A Camp
§ Don't Blame Your Daughter (Diamonds) - The Cardigans
§ Never Seen the Light of Day - Mando Diao

- och så ska jag fortsätta skriva på min praorapport. Min mamma är iväg och handlar i Mölnvik just nu och jag hoppas också hon hyr film - Mamma Mia! I sånt fall ska vi se den.

Bye!

Julpyssel!

Näst sista dagen på dagiset idag. Det känns tråkigt men ändå skönt i någon konstig blandning av känslor. Idag har vi bland annat varit uppe vid vattentornet och sen gick vi en ganska lång omväg tillbaka, så att barnen skulle få en lång promenad. Jag blev ganska så blöt om fötterna av att traska runt i slasken som har bildats av den föredetta snön. Hatar slask!
Klockan tre kom alla föräldrar och så fick man gå omkring på de olika avdelningarna och julpyssla. Mysigt värre! Jag och Jennifer gick omkring tillsammans med hennes syrror som också var där och pysslade. Vi gjorde apelsiner med nejlikor i, nån slags strut man kunde hänga upp i granen och lägga godis i, stjärnor och smällkarameller. Sen åt vi tomtegröt och pepparkakor. Vid fem gick vi därifrån.
Nu ska jag skriva på min praorapport.
Ha det fint nu!


See ya'


escapologist-sugarplum fairy   <3

Sluta töa börja snöa!

Allt smälter bort. Så får det inte bli! .. bara det börjar snöa till jul i alla fall. Jag hade nämligen beställt en vit jul!
Som sagt, igår var jag på Gutsavsbergsbadet med Amanda. Det var jättehärligt att träffa denna underbara människa efter en och en halv vecka. Vi hittade en skitkul grej i vattnet som kunde kissa, den hade vi med oss vart vi än gick eller simmade. Han fick heta Kalle Fjong (kommer inte ihåg det fullständiga namnet dock). Amandas syrra kom också dit så vi var med henne också. Vi bastade ett tag efter att vi hade badat också. Sen fick jag skjuts hem av Amandas snälla mamma. Hemma åt jag middag och sen några skorpor min pappa har gjort.
Idag åt vi frukost i skogen med dagiset. Det var jättemysigt. Jag hade ju redan ätit frukost hemma men jag tog i alla fall lite varm choklad med marsmallows, mums!
I morgon är det pyssel på dagiset. Jag och Jennifer ska gå runt på de olika avdelningarna och pyssla. Bland annat göra smällkarameller.
Det kommer bli jättesvårt att "skiljas" från alla barn på fredag. Jag kommer verkligen sakna alla jättemycket!
Nu ska jag strax på träning.
Här kommer lite bilder som jag tog i skogen idag. Kameran får stå för kvaliteten!


Jag saknar dig!

Så tur är det att jag får träffa dig snart!
Om en dryg timme ska jag med bästavän Amanda Ernström till Gutsavsbergsbadet. Det ska bli jätteskoj att träffa henne efter så länge. Vi har inte setts på över en vecka nu ju! Är ju van att vara med henne varenda dag annars.

Idag på dagiset har vi int gjort nåt särskilt.


nu kommer amanda lacka satan på mej. det skiter jag i! för den här bilden ska minsann va med!


Allt är vitt

Allt är täckt av snö. Jag gillar det, det blir mycket finare så.
Gårdagen blev lyckad. Vi åt superduper god mat, nämligen fondue. Efterrätten då, den var inte heller dum! Det var äppelsockerkaka och sen var det chokladmousse, vit och mörk. Vi spelade guitar hero, lekte av oss lite och sen sprang vi ut i snön med täckbyxorna på. Vi åkte pulka och hade lite snökrig. Superhärligt! Fast att gå hem sen var inte lika härligt precis... Det blev ju snöstorm och ändå var vi tvugna att gå från Tallåsen, där Pia, Stefan, Oskar och Sofia bor. Mina fötter blev ganska kalla kan jag säga... benen likaså; jag hade nämligen bara strumpbyxor på mig.
Idag var det motigt att kliva upp ur sängen. Varför är det så egentligen? Att när täcket är som varmast och då man sover som allra bäst, ja då , just precis då är väckarklockan tvungen att ringa. Så var det ju även denna morgon, men jag kom upp ur sängen på något sätt ändå, fråga mig inte hur. Snön bara yrde där utanför fönstret, jag funderade på att "skolka", låtsas vara sjuk och stanna hemma idag, men gjorde inte det. Jag åt min frukost och gjorde mig i ordning för att att gå iväg. Idag fick jag inte cykla. På dagiset var det som vanligt, men alla hade nya krafter efter helgen. Idag har vi läst, lagt pärlplattor och varit ute och lekt i snön. Det sistnämda uppskattade allla mycket! Till mellis idag var det pannkakor.. eller "pannkaka" kanske jag ska säga.. man fick nämligen bara en, haha! Men god var den!
Nu är jag här hemma och jag har kollat mina vänners bloggar, ätit ett äpple och en mandarin och halstabletter. Sen har jag pratat med Amanda T i telefon ett tag, hon skulle köpa ny jacka och behövde lite råd.
Ska snart göra lite läxa, sen vet jag inte.
Ha det bra allesammans!

Kramar i massor!

utanför mitt fönster för ett tag sen:

/bildkvaliteten får mobilen stå för!

GE TIPS PÅ BLOGGAR!

Det bästa jag vet är att läsa mina vänners bloggar. Det är verkligen hur kul som helst. Men jag vill ha tips på andra bloggar också! Igår surfade jag omkring här och letade hur länge som helst efter bra bloggar. Men jag hittade bara ganska tråkiga, meningslösa. Jag vill veta en bra blogg som man kan följa varje dag. En som har fin design och en massa roliga bilder. Och såklart en massa bra text, inte bara meningslösa ord.

Så om du vet en bra blogg, länka den gärna till mig !


På vandring i storstan

Hej alla små kottar!
Idag har jag varit i stan med Amanda Takahashi. Vi hade det jättemysigt, vi gick omkring i en massa affärer. Vi köpte precis nybrända mandlar. Amanda köpte ingenting annat, men hon prövade en massa fina kläder som hon och hennes mormor ska köpa någon helg framöver. Jag köpte ett par nya mjukisbyxor, blå KSSS. De kostade bara 250 kronor. Sen köpte jag ett par knallorange'a benvärmare. Dem köpte jag på H&M divided för 49,50. Jag har på mig dem ny och de är jättesnygga, de lyser verkligen upp!
Om ungefär en halvtimme ska jag med familjen iväg till några kompisar där vi ska äta middag ikväll. De bor borta i Hästhagen, så vi ska gå dit.
Det betyder att jag missar träningen ikväll, tyvärr, men det ska bli himla kul att komma bort faktiskt!
Ha det super!

Fett med pussar!

Hej mitt vinterland, nu är jag här!

En fantastiskt mysig stund ute i snön hade jag. Med lillebrorn min. Vi gjorde snölykta.
Såhär glad är jag!



En snöig lördag

Idag när jag vaknade var det alldeles ljust i mitt rum. Det liksom lyste in genom gardinen. Jag låg och lyssnade på musik i en dryg timme innnan jag gick upp. Tittade ut genom det stora fönstret och såg en härlig syn. Hela tomten var täckt av vitt puder. SNÖ! Julkänslan är kvar än och varje gång jag ser ut genom fönstret blir jag alldeles glad liksom. Det jag känner för mest just nu är att åka och julhandla. Åka till någon mysig marknad och gå där med ångmoln rykande ur munnen och röd näsa, vara lite kall om tårna men tänka att det inte gör särskilt mycket. Bara gå där och titta, känna lukten av snö och marsaller, glögg och brända mandlar, pepparkakor och lussebullar. Se på alla folk som alla verkar lika glada (och kanske lite stressade?) att det snart, i alla fall ganska snart, är jul. Det är ju trots allt en dryg månad kvar, men jag tror inte det gör något för min del. Jag skulle kunna njuta av att bara vänta på julen hur länge som helst. Jag kan nästan tycka att veckorna innan jul är härligast. När man bara går och väntar, köper julklappar, bakar och pyntar, hänger upp en massa fina ljusslingor och sånt.
Idag ska jag inte göra något speciellt. Nu ska jag börja på min nyhetsbevakning för veckan och sen ska förmodligen min mamma hjälpa mig med ett annat skolarbete. En del av strömmen i vårat hus har gått och snart kommer en elektriker hit och förhoppningsvis fixar han det.
Innan jag börjar på nyhetsbevakningen ska jag ta en stor kopp varm choklad med grädde att sitta och mysa med. Nu saknas bara en öppen eld att värma sig framför!

Idag är det 32 dagar kvar till JULAFTON! Så det så! :)

PRAO - dag 5

Äntligen helg!
Tack och lov! Fastän den här veckan har varit spännande på sitt sätt, att få pröva på nya saker hela tiden och så, så har den varit ganska jobbig. Jag är faktiskt helt slut! Det är så skönt att det är helg så det är inte sant! Nu ikväll ska jag träna, sen ska jag hem och bara sova. På lördag, i morgon alltså, ska jag kanske vara med Amanda Ernström, jag hoppas det! Sen på kvällen ska jag med familjen bort till kusinerna på middag. Söndagen ska jag ha som slappdag och inte göra något speciellt tror jag. Såvida jag inte är med Amanda Takahashi. Sen på måndag är det dags för prao igen, vecka 2. Just nu känns det bara tröttsamt att tänka på måndagen, för innan dess ska jag försöka ha en så lång och härlig helg som möjligt!
Vi hörs, kanske i morrn eller nån annan gång.

Pussgurka!

PRAO - dag 4

Hej !
Idag på dagiset har vi varit ute, lekt, läst och klippt bokmärken. För första dagen tyckte jag att det var lite jobbigt faktiskt. När vi var ute var det mycket gnäll och lite smått griniga barn och så. Till lunch fick vi falukorv med potatis och stuvad spenat. Det var väl sisådär. Efter maten var det som vanligt vila. Idag lyssnade vi på Ronja Rövardotter och det var hur mysigt som helst. Jennifer blev sjuk igår, så hon var inte där idag. På rasten hade jag alltså ganska tråkigt, fick läsa en tidning och sms:ade lite.
Träningen igår var skitkul, men jobbig. Kom väl hem vid halv 10 någonting. Gick och la mig efter att ha tittat på Grace Anatomy ett tag. Sömnen var inge vidare... Kunde inte somna och när jag väl hade gjort det så vaknade jag igen av illamående. Kom och tänka på att ett barn på dagiset hade spytt dagen innan och blev lite smått orolig. Men jag försökte tänka på annat och det gick, så jag somnade tillslut!
Nu har jag suttit vid datorn ända sen jag kom hem, så det är väl dags att dra sig härifrån nu... Kommer säkert tillbaka senare och kollar vilka som är inne på msn och så (...). Det var meningen att jag skulle skriva en nyhetsbevakning idag också, men det får bli i morgon, för jag hittade inget att skrva om! Måste börja på min prao-rapport så småningom också.. Man skulle helst göra det första veckan, men det kommer nog inte bli så för min del tror jag.
Ha det fint!

Pussen!


snackade länge med Johanna i telefon idag!
jag tror inte vi har träffats på 4-5år nu...
saknar dej jättemycket!


PRAO - dag 3

Helluu!
Har precis ätit nu. Ska gå till bussen snart, jag har ju träning idag. Innan jag åt så påbörjade jag fortsättningen på ett skolarbete som min lärare tyckte att jag inte hade gjort klart, så hon hav mig en andra chans. Det är som att börja på arbetet på nytt faktiskt! Fick en massa hjälp av min mamma.
På dagiset idag har det varit full rulle som vanligt. Idag har jag läst mer än de andra dagarna tillsammans tror jag.
Annars har det varit som vanligt...
Men jag måste faktiskt gå nu. Bussen går strax. Alla får ha det great, för det ska jag ha det!

Pussen

PRAO - dag 2

Morsning!
Praon idag var ganska lik gårdagens. Jag gjorde pärlplattor, läste mycket och så var vi ute på promenad i skogen. Vi plockade kottar.
Det som är så underbart med dagis, det är att alla barnen uppskattar en. Precis så som man är. De ser upp till en. Och man vill ju vara en förebild, i alla fall jag.
Nu kom jag hem för ungefär en timme sen. Jag har varit hos Jennifer. Hon behövde hjälp med bakning, för hennes syrra Michaela fyller år på torsdag. Vi bakade jättegoda bullar och sen chokladmuffins. Medans bulldegen jäste så spelade vi Guitar Hero. Det gick inte särskilt bra för mig, haha! Vi åt en jättegod middag och sen åt vi äppelpaj! Vid halv 8 tänkte jag cykla hem och Jennifer och hennes mamma var så hyggliga så de följde mig hela vägen hem. De fick sig alltså en härlig promenad.
Jag fick skolfotona idag. Det enskilda blev usch, men inte det sämsta.
Justdet, jag glömde nästan; En på dagiset spydde typ idag. Usch, "nu börjas det", sa en av fröknarna. Jag knuffade bort de äckliga tankarna... men det var förgäves.. nu kommer de tillbaka. Jag tänker INTE! Inte, inte, inte bli sjuk! Fy fasen, magsjuka, vinterkräksjuka, kalla det vad du vill. Det är lika hemskt vilket som! Jag hatar att spy! Det är bara att hålla tummarna nu. Håll dem för min skull snälla du. Jag vill verkligen inte bli sjuk.
Nu ska jag snart gå ut till min kära familj och vara lite social innan jag ska gå och lägga mig och läsa.
Ha det bra nu!

Kraaaam och pusssss!

Amanda Ernström, jag saknar dej så jag får ont i magen. Hoppas du fattar hur mycket du betyder för mig, fina vän <3




Sheiit!

Förlåt Nicolina att jag snor den här från din blogg, men hon sjunger ju så bra, måsta ju bara dela med mej! :)

Bara för att!




PRAO - dag 1

Tjilevippen!
Idag var första prao-dagen. Jag mötte Jennifer vid bestämd tid vid Konsum i Centrum. Vi gick i det iskallla vädret och grubblade oss lite över att vi hade glömt att ta med mössa. Det får bli i morgon istället. Det blev bestämt att jag skulle jobba på gula avdelningen, där barnen är 4-5 år. Jag tror alla fick ett bra första intryck av mig; jag försökte vara lugn men ändå barnslig och bestämd. Det där med bestämd kanske inte riktigt var sant, menmen... Jag fick kompisar på stört och dagen har jag spenderat till att var ute och leka med barnen, läsa tonvis med böcker och lägga pärlplattor. Vi bestämde att mina jobbtider kommer vara mellan 08.30 och 15.00. Vid 11 - 11.30 är det rast och klockan 12.00 är det lunch. Vid 14.00-tiden äter vi mellis... Oh nej! Jag glömde nästan det bästa! Haha, vi har ju VILA vid 1 ! Jag somnade nästan. Vi lyssnade på Rasmus på luffen och ni vet ju hur sövande Astrid Lindgrens röst är.
Så, kort sagt har min dag varit över förväntan, fattar faktiskt inte varför jag var så orolig igår? Har fått bra kontakt med barnen och kan redan nästan hälften av alla namn.
Nu ska jag försöka börja på min NO-fördjupning inom abort. Har tappat bort lappen, så sitter och hoppas att Leena har lagt ut den på sin lärarmapp, så jag kan hämta den därifrån!

Ha det najs, dagisbajs!

Dan före dan.

I morgon börjar jag min prao. Jag är spänd och lite smånervös, fast jag inte vet varför egentligen. Men jag har ju ingen aning om vilka ungar som går där, vilken avdelning och ska jobba på eller vem jag ska ha som handledare, vad jag ska göra, vilka tider jag ska vara där, hur man kommer dit osv. Jag kan hitta hur mycket som helst att oroa mig över. Jennifer ska som tur är möta mig i Centrum i morgon och så går/åker vi till dagiset tillsammans. Vi ska vara där klockan 9 och bestämma tider för kommande veckor.
Idag vaknade jag vid 8, men somnade om till 9. Jag låg och lyssnade på musik i en timme, sen tvingade jag mig upp ur sängen för att äta frukost. Satt vid datorn ett tag, sen åkte jag med familjen till Sickla. För de personer jag frågade igår om de ville åka med mig till Nacka idag kunde inte det... I Sickla luktade jag på lite parfymer, men alla luktade ganska tantigt. Jag tror jag ska köpa en som luktar gott här nere på Kicks någon dag istället.
Om ungefär en timme ska jag på träning. Innan det ska jag försöka få i mig någonting, för jag kommer nog inte hinna äta middag innan.
Här kommer en asskön video som Moa min kompis har gjort tillsammans med Amanda N och en till tjej. Hahaha! Kan man ha skönare polare? xD



Ha en fortsatt trevlig helg, lilla älg.

FÖRSTA SNÖN

JAG SER DET SNÖAR, JAG SER DET SNÖAR, DET VAR VÄL ROLIGT, HURRA!

tyvärr så smälter ju flingorna direkt på marken.. men, men. DET SNÖAR!


Läs en bra blogg

Den här bloggen hittade jag idag. Den var länkad på blondinbellas blogg.

itsrocky "

Mysig dag med Amanda

Men tjenare!
Igår var det träning och det var roligt! Efter träningen duschade vi och sen stannade jag, Vera, Sofia, Challe och Amanda T kvar och kollade på killarna när de tränade. När de andra hade gått var det bara jag och Amanda T kvar. Vi kollade tills klockan var ungefär 10. Då gick vi hem till henne. När vi kom hem var klockan närmare halv 11. Vi åt kvällsmackor och kollade på V för Vendetta. Filmen var ganska spännande men vi var så trötta så vi såg inte hela utan somnade vid 12-halv 1.
I morse vaknade vi ca halv 11. Vi åt en god frukost och sen såg vi Bridget Jones dagbok. Den filmen är alltid lika bra tycker jag. Snart var klockan närmare 2 och det var kanske dags att byta om till riktiga kläder, inte bara gå i pyamas hela dagen. Vi satt vid datorn ett tag och tittade på gamla bilder man inte kan få nog av. Fotominnen är nästan alltid fina. Vi åt en jättegod lunch som Pia hade gjort. Det var pasta i någon god sås, kyckling och räkor. Mums!
Vid 4 åkte jag hem, satte på datorn. Nu ska jag snart äta hembakad pizza! Åh, det ska bli så gott! Ikväll ska jag nog sitta lite här framför datorn och kolla på tv och så.
I morgon ska jag inte göra något speciellt. Får se om jag kanske ringer någon, för jag har lust att åka till Nacka och kolla kläder! Mina pengar bränner i bankomatkortet!

Ha det bäst, lilla häst!

fresten! klicka på länken nedan och
testa dina kunskaper om mig!

http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=0811151101014132&a=1&

Ben & Jerry's för hela slanten!

Nej, det här är för orättvist! Min brorsa har nämligen fått sin skolkatalog och sina foton! Jag vill också! So tur är så får jag ju låna den. De som känner mig vet ju vem jag kommer sitta och kolla på i den hela dagarna, haha!
Idag har jag haft matteprov. Jag vet inte hur det gick, men det kändes inte så bra faktiskt. Men jag var i alla fall inte ensam om att tycka att det var svårt. Vi i vår grupp fick ett annat, svårare prov än de andra grupperna, det tycker jag var lite dåligt faktiskt. Idag var det god mat i skolan. Skinkstek med potatis. Efter skolan tänkte jag gå hem, men Amanda undrade om hon kunde komma hem till mig ett tag. Men så kom jag på att vi kunde äta glass istället och det tyckte hon var en bra idé! Så vi gick ner i regnet till centrum och köpte oss en stor härlig Ben & Jerry's att smaska på. Vi köpte våran nya favorit - Half Baked. Den är superdupermega-god! Vi satte oss i trappen i gallerian tillsammans med MIranda. Hon fick såklart smaka. Jimmy och hans polare satte sig också där ett tag, men han tyckte bara vi var tjocka som åt. Skulle han säga, han hade ju käkat en kebabpizza precis fan! Snart kom Bobo... gissa om han ville smaka? Såklart han ville. Och sjyssta som vi är så fick han ju det också. Ben & Jerry's för hela slanten!
Om en timme är det träning. Jag ska äta mat när som helst och sen drar jag dit. Efter träningen ska jag och Amanda T stanna kvar och kolla på killarnas träning och sen ska vi till henne och jag ska sova där. På lördagen ska vi baka eller så ska vi kanske åka till Nacka eller till storstaden. Det ska bli jättemysigt, det var ett tag sen jag var med Amanda nu.
Nästa vecka är det prao, det ska bli jättespännande!

Krambanan <3


min fina bästa vän :)

Sampa, en riktig kämpe!

Förlåt att jag skrev ett ganska så deprimerande inlägg förut, om min beslutsångest. Slutpratat om den!
Idag har det varit en riktigt trist dag i skolan. Tur var det ju att Amanda finns, hon lyser ju alltid upp min dag. Om inte hon hade varit där skulle jag inte veta vad jag skulle göra.
VI har haft något slags läs-tema halva dagen. Vi fick berätta om en bok vi hade läst, jag berättade om "Som jag vill vara". Amanda var i alla fall (eller låtsades åtminstone) lite engagerad i det jag sa, medan killarna i vår lilla grupp kan ta sig i häcken, åtminstone den ena. Han hade inte så mycket att komma med han heller precis... När vi hade gjort det så gick vi ner till biblioteket och lyssnade på en kvinna som beskrev en massa bra böcker. Hon beskrev så att man blev sugen på att läsa! Synd bara att jag inte har så mycket tid för roligt läsande för tillfället. Den enda gången jag läser är i skolan och då min superduperhärliga bok (feel the irony) - Sherlock Holmes bragder. Som tur är har den blivit lite trevligare än sist jag skrev om den. I alla fall. När vi var klara där klagade jag en del på hur trött jag var, att jag inte orkade gå uppför den långa backen till Kvarnberget. Och då kom lilla Samuel in i bilden! Han erbjöd sig att bära mig upp. Jag trodde förståss han skämtade; men icke sa Nicke! Han var mig upp på ryggen för heeela lååånga backen! Dock fick han stanna lite då och då och hämta andan, men han klarade det! När vi väl hade kommit upp till skolan bar han upp Amanda på ryggen upp för trapporna till klassrummet. Samuel, vilken kämpe du är! Gentleman, haha! Det sista vi gjorde var att lyssna på när Gittan hade högläsning. Jag har inte en susning om vad det var hon läste, för jag halvsov.
Efter det gick jag till basen.

Ha det bra!

 


Ska jag eller ska jag inte?

Usch, jag har beslutsångest! Idag var det baslektion och jag blev förfrågad om jag ville vara med i Värmdö Brass. Det är en orkester med en massa blåsinstrument och annat. Och de behövde en basist... så Riggan frågade mig om jag ville. Och jag vet inte! jag har liksom aldrig spelat inför folk förut.. Dessutom åker Värmdö Brass på "turnéer" runt om i världen. De har varit i USA och till och med i Australien en gång! I vår ska de kanske till Portugal eller någon annan stans. Så om jag har börjat där tills dess så får jag följa med... ... Det är stort fan. Men jag får ta och tänka på saken, för jag har ingen aning om hur jag ska göra!


Hjälp Mig?


Plugg, plugg.. och ännu mera plugg!

Därför blir det ett kort inlägg idag. Jag pluggar som en dåre, men jag hoppas att jag fått in lite i skallen också. Har engelska prov i morgon. Jag känner mig ganska så säker på det trots allt. (Peppar, peppar, ta i trä..). Har pluggat matte också... det känns lite jobbigt med det fortfarande. Sen har jag pluggat franska och hemkunskap också. Det gick väl sådär. Nu hade jag tänkt fortsätta på min nyhetsbevakning. Önska mig lycka till!

Kramar <3

Shit, är dagen redan slut!?

Ojojoj, den här dagen gick snabbt! Jag som trodde jag skulle hinna med mycket. Visserligen läste jag i min bok rätt länge, men jag läser väldigt långsamt när jag inte har kommit in i boken eller om det är något tråkigt jag läser. Och jag har varken kommit in i boken eller tycker att den är särskilt kul, så det går inte så snabbt. Jag har hunnit plugga en del i engelskan också. Det känns ganska så lugnt inför onsdag. Men sen har jag ett stort läxförhör på torsdag i hemkunskap och ett prov i matte på fredag. Matteprovet grubblar jag mycket över. Jag fattar faktiskt inte ett skit. Nu har jag börjat med min nyhetsbevakning. Den ska inte vara inne någon speciell dag, men helst den här veckan för min egen skull. Man ska nämligen ha gjort åtta nyhetsbevakningar när höstterminen är slut. Jag har gjort fyra och håller nu på med min femte. Jag skriver om att Obama blev president. Det går ganska segt, så nu får jag ta och fortsätta.
Ha det bra allesammans!

Hej, svej, leverpastej!

En hemmadag.

Tjingeling!
Idag ska jag vara hemma och krya på mig. Ingen skola alltså - men pluggandet, det kommer jag inte undan. Det som jag helst ska få gjort idag är mycket:

§ Plugga enormt på en massa engelska verb inför provet på onsdag.
§ No -fördjupning (abort).
§ Nyhetsbevakning.
§ Läsa mycket i min tråkiga "deckare"... Sherlock Holmes.

Det kanske inte ser ut att vara så mycket.. Men det är det! Därför måste jag på något sätt dra mig ifrån datorn nu och börja pluggandet. Jag får inte dra ut på det längre nu. Jag ska börja med att läsa min bok... som är hur trist som helst!
Jag började som tur var dagen med en stor frukost. Den ska jag klara mig på ett par timmar till. Sen ska jag äta nudlar till lunch tror jag.

         
min frukost. ser ni svambob-toasten?           här är den lite tydligare. god var den 
                                                                                     också!



eftersom att ingen ser mig idag kan jag ha på mig mina läsglasögon.

Puss & Kram!

Hahahaha!

Bästa ever :)


Ingen vidare match...

Idag gick jag upp vid 8. Jag tog tempen och jag hade ingen feber. Vi gav min pappa lite frukost på sängen och sen var det till att klä på sig, äta frukost och borsta tänderna. Så åkte vi till Grantomta och hämtade upp de tjejer som skulle åka med i vår bil. Amanda T, Frida och Pia blev det. Vi åkte direkt till Farstahallen och tjejerna bytte om, drack mycket vatten, värmde upp och så var matchen igång. Varken jag, Sofia eller Amanda N var med och spelade. Vi satt bredvid och skrev vem som tog flest returer. Amanda T vann "tävlingen". Matchen dock, gick inte så bra. Eskilstuna vann faktiskt med hela 78 mot våra 19 poäng. Det sämsta resultatet på länge, länge. Men, men, vi får vinna över dem nästa match istället... Vår nästa match vi ska spela är inte förrän om en månad! Hur ska jag klara mig!? Som tur är så har vi ju träningar tack och lov.
Aja, nu ska jag gå och kolla på film! Morgan Påhlsson. Ska bli störtkul, jag älskar honom!

Pus & kjam

morgan påhlsson FFS !

En kopp...

Härlig varm choklad. Man får se det fina i att vara sjuk också.


Mår inte bättre...

Host och snörvel. Det kommer min dag bestå av. Jag mår sämre idag än vad jag gjorde igår. Jag har inte sovit särskilt mycket i natt heller... och när jag väl sov så var det orolig sömn. Jag har 37.5 i febertemp. Om man har det på morgonen så betyder det lite feber. Jag känner att jag inte kommer klara av att spela i morgon. Det känns jättehemskt ju! Jag vill ju vara med! Men jag orkar inte...
Tur är det allt att man har en dator i knät och goda, sköna halstabletter bredvid sig. När man är sjuk ska det vara så. Jag kommer kräva godis idag fastän jag har godisförbud! Men vad spelar det för roll? Jag känner ändå ingen smak tack vare min förkyldning. Blä vad allt är trist! Nån som vill muntra upp mig? Skicka då ett mysigt sms eller något liknande.
Nu ska jag spela spel, haha!

Hoppas ni har det bättre än jag!

Puss

Om du är på dåligt humör...

Så lyssna på låtar av  John Frusciante. Han är inte särskilt känd, men han gör otroligt bra låtar. Han är gitarrist i Red Hot Chili Peppers och det är därför jag känner till honom. Utanför RHCP satsar han på egen karriär. Han gör låtar som ingen annan och spelar gitarr som en gud. Så är du på dåligt humör? Ta och ladda ner ett par låtar med honom vettja! Mina favvolåtar är:
§ The Past Recedes
§ Time Tonight  (allra allra bäst! jag fick tårar i ögonen första gången jag hörde den :$ låten kanske behövs i alla lägen!)
§ Song to Sing When I'm Lonely 


Det bidde ingen träning idag...

Jag är för trött, jag orkar inte. Och min hals tar kål på mig! Så kvällen blir väl till för att slappa framför tv:n, kolla på idol dåra. Och kanske sitta lite till framför datorn. Inget särskilt skulle väl kunna pigga upp mig just nu. Eller jo... en viss person kanske.. <3

såhär vill jag inte känna på söndag. tänker inte missa matchen !


Inte bli sjuk igen tack!

Åhh.. så har man ont i halsen igen då! När jag vaknade i morse var det första jag tänkte " Aj, min hals! Aja, det går över". Men det gjorde det icke. Har fortfarande väldigt ont och när man har ont i halsen är det farligt att träna. Det känns tråkigt att inte få träna. Men jag ska nog dit i alla fall, bara för att kolla lite. Jag vill verkligen inte att det ska bli värre till söndag, för då är det ju match! Fresten ska kanske min kompis Sema (hennes blogg finns länkad nere i menyn) komma och kolla på matchen. Hon bor nämligen nära Farsta tror jag. Så lilla halsen: bli frisk, bli frisk, bli frisk!
Idag i skolan gick det bra. Eller, jag var lite nervös på grund av en grej. Egentligen var jag nog bara nervös i onödan, fast jag inte fattar det. Pinsamt var det i alla fall. Men som tur var finns Amanda alltid vid min sida. Tack Amanda! För första dagen på hela veckan så var det okej mat i skolan. Det var pasta med kyckling och grönsaker. Gott! De andra dagarna har det varit bland annat fläskkorv, pannbiff, pyttipanna, fisk och annat äckligt. Vi hade typ håltimme på en lektion och då var jag med Tess. Musikdelen av klassen hade musik. Jag och Tess pratade om lite allt möjligt. Det var längesen jag gjorde det med henne faktiskt. Vi är ju inte med varandra lika ofta nuförtiden. Vi satt nere i cafeterian ett tag och kollade på när killarna i klassen spelade pingis. På gymnastiken hade vi handboll och det var kul. Jag hamnade i ett dreamteam och Tess räknade poängen. Lag "Elin.L" (jag) vann!
Nu ska jag snart äta tacos! Det ska bli smaskens, jag är jättehungrig, jag har inte ätit mellis idag.

Korvsnutt, nu är inlägget slutt!


Pärlor

Tjolahopp!
Idag har jag haft en inlämning, ett prov och "kockduellen". Inlämningen har jag inte så mycket att säga om eftersom jag inte får reda på betyget förrän efter praon. Provet i no gick bra tror jag. Kännde mig rätt säker på det mesta och det var inte särskilt svårt heller. Bara ett "G / VG prov". Alla frågor var G-frågor förutom de två sista. Kockduellen var ganska kul. Jag gillar ju hemkunskap, men jag fick inte vara med världens härligaste partner precis. Men vad gör man? Han hjälpte i alla fall till med disken och det är det inte alla killar som gör precis! Kockduellen innebär att det finns hur mycket matvaror som helst att välja på och så får man laga vad man vill, utan recept. Jag och min partner gjorde någon slags taco i kryddigt pitabröd. Det blev ganska gott, inte hundra procent, men i alla fall. Det kunde ju varit värre, att det inte gick att äta eller så. Så fick jag reda på hur det gick på mitt bakprov för ett par veckor sedan. Jag fick VG+. Haha, jag skulle fått MVG om jag inte hade glömt att ta bort degen på skärbrädan med degskrapa. Det kan jag ju hålla med om, det är ju inte så kul för nästa som ska baka om det sitter fast gammal deg på skärbrädan liksom! På matrasten köpte jag och Amanda varm oboy i cafeterian, hon hade nämligen ont i magen och ville värma den. Jag tror inte det hjälpte, men hon fick en alvedon sen så det gick över hoppas jag. Efter skolan gick jag ner med Jennifer till Delselius och vi svullade i oss en massa, men jag tycker man får unna sig sånt ibland, eller hur? Det är väl mest efteråt man ångrar sig lite... Men vi var ju så fikasugna! När vi hade fikat klart satt vi och pratade ett tag, sen var jag tvungen att gå, jag har ju baslektion på torsdagar. Jag var lite nedstämd innan, jag hade inte övat på läxan (som vanligt) och undrade om Riggan skulle bli arg. Men det hade jag inte behövt oroa mig för, hon märkte det knappt. Idag lärde jag mig klart "London Calling" med The Clash. Den låten är jättebra och skitrolig att lära sig. Efteråt var jag så taggad och uppvärmd på att spela bas så jag gick direkt hem och övade lite på en gång. Tyvärr gick det inte så bra, för min mamma hade lånat sladden till förstärkaren eftersom hon är i Finland och spelar musik nu. Men jag tänkte "det går väl bra ändå, jag behöver ju inte koppla in den". Men icke sa Nicke. Min bas var helt fel stämd i jämförelse med låten så det lät helt puckat och fult. Min pappa får stämma den sen när han kommer hem, jag är ju så dålig på det. En gång när jag skulle stämma Amanda T:s gamla gitarr som hon precis hade fått, så gick strängen av! Toppen liksom, jag är ju så klantig! Känner lite sting av dåligt samvete fortfarande, haha! Men hon fick en ny gitarr sen, så jag gissar att hon har glöm det.
Igår var det träning. Jag fick en ny boll, gissa om jag blev glad!? Den är asfin och jättebra. Jag lägger in en bild på den här nere..
Just nu sitter jag här och gör inget speciellt. Jag tror jag har skrivit på det här inlägget i någon (några?) timme/timmar nu... Ska väl lägga in en bild också.
Ha det toppen,

Kram och puss!



"Lägenheten" klar nu!

Igår kom tack och lov datorn tillbaka! Gissa om jag blev glad? Så eftermiddagen och kvällen spenderade jag framför datorn och gjorde faktiskt klart "lägenheten" helt och hållet. Riktigt skönt! Jag har lagt allt i massa olika plastmappar och sen lagt dem i en pärm. Det blev faktiskt rätt snyggt! Men jag hoppas läraren tycker det också. Nu vill jag faktiskt ha MVG! Eller åtminstone VG. Annars tänker jag sura. Idag har det inte hänt särskilt mycket. Eller jo, Obama röstades fram till president. Det tycker jag var bra.
Nu sitter jag här i min säng med datorn i knät och gör inte särskilt mycket. Lyssnar på musik, skriver blogg och ska på träning om en timme. Livet på en pinne. I morgon är det prov i no-sexualkunskap. Hoppas det går bra.
I helgen, på lördagen, ska jag på restaurang. Min pappa har börjat jobba där och den är helt nyöppnad. Min pappa är kökschef på den restaurangen så det är väl förmodligen han som kommer laga maten. På söndagen är det bortamatch i farsta. Måste gå upp vid 8-tiden... inte så jätteroligt kanske! Men match ska bli kul! Vi ska möta Eskilstuna och de är jättebra! Jag hoppas det går bra i alla fall!

Åh gud. Han är så söt. <3

sjuk bild jag tog på Amanda idag, haha!

Så var skolan igång igen...

Jahapp.. då var det dags igen då. Med skola menar jag. Inte så kul. Men en kul sak var ju såklart att träffa Amanda igen. Har ju saknat henne så. Och nu hade hon inte nackspärr längre, så jag kunde krama om henne ordentligt! På torsdag är det inlämning av lägenheten och prov i no. No:n känns ganska lugnt... men lägenheten kommer jag nog inte hinna klart med tror jag. Nån av mina föräldrar får nog ta och ringa min lärare Lisa. Hoppas hon förstår. Idag fick jag också reda på att en gammal uppgift jag gjorde för ett tag sen på so:n var rättad. Jag fick inget betyg på den, utan jag får fortsätta på den istället. Hon tyckte bara jag hade börjat på den. Kändes inte så bra... Jag ska försöka göra klart det på PRAO-veckorna. Aa.. om två veckor är det prao! Det ska faktiskt bli roligt och vi kommer inte behöva äta i Munkmoraskolan som vi trodde först, vilket är väldigt bra! Vi kommer få äta gratis (tack Jennifers mammas chef!) på dagiset. Tack och lov, hemlagad mat i två veckor! Jag kommer sakna Amanda de där två veckorna, men vi får väl hitta på något någon helg eller så, eller hur Amanda? Nej, förlåt, nu ska jag inte babbla på mera, när mina vardagar är såhär tråkiga är det egentligen inget att skriva om. Men jag gör det ändå.

Ha det gott, igelkott !


samuel är nog en liten masochist trots allt! hahahah

Amanda Ernström

Jag vet egentligen inte vad jag ska säga. Det enda som kan beskriva ärligt är de där "tre små orden".
Jag älskar dig.


Ny dator!

November nu då... Bara en och en halv månad kvar till jul. Ja, det är sant, jag längtar faktiskt redan. Allt det där med pyssel, pynt, julhandla, julklappar, julmaten, ja allt! Nu i november kommer det nog inte hända särskilt mycket tror jag. Det kommer nog förväntas mycket från skolan och så nu inför omdömena i slutet av terminen, men annars kommer inte så mycket hända.
Inatt sov jag hos Nicolina. Igårkväll såg vi på film, kollade på tv, spelade x-box och åt godis. Att äta godis var riktigt lyckat kan jag säga! Förutom att David snodde från min godispåse då... Den fuskisen! Vi pratade i timmar och sen sov vi. Idag har vi inte gjort särskilt mycket, ätit mera godis och spelat mera x-box. Vid två-tiden fick jag skjuts av Johan (min farbror) till Slussen. Därifrån tog jag en buss hem. Jag var ensam hemma i ca en kvart, sen kom familjen hem. Och gissa vad dom hade med sig!?... Varsin dator till mig och Simon! Jippie! De är assnygga och jag är jätteglad! Bärbara är de dessutom. Så nu resten av eftermiddagen/kvällen så har vi installerat en massa olika saker i datorn, t.ex. antivirus-program och microsoft office och lite sånt. Men nu är det klart och jag ska börja installera lite roligare saker. iTunes och msn och sånt. Alla får ha en fortsatt bra helg!

Bamsekramar!

såhär ser min nya dator ut!


RSS 2.0