I morgon bär det av!

Hejdå Stockholm. 

Hej hej Dalarna!

En fet tisdag

Hej hopp!
Jag kom ganska precis hem nu. Jag, Amanda och lilla bror har varit i centrum och tjockat pizza på Sibylla. Efteråt åkte Amanda hem till sig och jag och Simon hem till oss. Just nu sitter jag här med vinterjackan på mig innomhus och sommarskor på fötterna. Jag var nere i källaren och hittade en massa fina skor som jag längtar efter att få använda till sommaren. Vinterjackan prövade jag mest för att se så att den inte var för liten. Den lär ju behövas i Dalarna. I övrigt gör jag inte särskilt mycket, packar så smått inför resan till Dalarna.
Igår kom Amanda vid sjutiden. Vi satt vid datorn och kollade på en massa konstiga bilder och videos på den stationära datorn. Sen åt vi mat och satt och pratade om allt från tv-reklamer till dataspel. Mycket skratt! Efter maten begav jag och Amanda oss till den här datorn och plötsligt var klockan elva. Familjen gick och la sig och sov medans jag och Amanda kom på att vi var sugna på te. Så där satt vi mitt i natten i pyjamas och drack te och åt skorpor. Mysigt värre! Efter att vi borstat tänderna kröp vi i säng och släckte lampan. Så låg vi och pratade om allt möjligt i ett par timmar. Jag tror vi somnade vid två någonting.
Idag har vi inte gjort så mycket, mest såsat omkring här hemma tills vi gick ner och åt lunch. Det bidde ingen russinutställning.
Nu ska jag vara lite social med min broder. Vi ska se på någon film och så ska vi nog göra semlor. Idag är det fettisdagen ju!
Ikväll när jag packat klart och min mamma kommit hem från jobbet så ska hon skjutsa mig till Amanda T. Där ska jag sova inatt och tidigt i morgon bitti beger vi oss upp till Dalarna! Där ska vi ha fem härliga, softa dagar tillsammans med hennes snälla mormor och morfar. Åhh, det ska bli så mysigt!
Hoppas ni får ett fortsatt jättehärligt sportlov!

Kram, kram skumbanan!



Heldag med farmor

Go' kväll!
Kom ganska nyss hem från stan där jag varit med min farmor. Innan vi åkte in så pluggade vi franska i ett par timmar inför provet jag har nästa vecka. Det känns bra att börja så här långt i förväg. Vid tretiden tog vi bussen till Slussen och gick nedför Götgatsbacken. Jag lyckades göra ett par inköp och är riktigt nöjd! Jag köpte ett par jeans på Weekday för 400 kr och ett par skor på Belle för 99 kr. Farmor Marre betalade halva mina jeans och sen bjöd hon på fika! Hyggligt värre och otroligt gott.
Nu är jag hemma och väntar på att Amanda E ska komma hit. Hon ska sova här inatt och i morgon kanske vi går på russinutställning, haha! xD

Kram på er!


Loppis i Siggesta

Tjolahopp!

Nu ska jag berätta vad jag har gjort idag.

När jag vaknade och tittade ut genom fönstret blev jag inte glad. Jag blev till och med arg. Det låg minst fem cm snö på marken och mer var på väg ner från himlen. Fy! Och här om dan berättade jag ju om mina vårkänslor. En sak var ju säkert och det är att dom nu är som bortblåsta.
I varje fall var jag ju tvungen att släpa mig ur sängen. Dagens planer löd: Gå på loppis med Amanda Ernström!
Jag klädde på mig, dock fick jag byta klädval. Strumpbyxor i det här vädret? Nej tack! Sen åt jag frukost och efter frukosten var Mando Diao med på Nyhetsmorgon. De spelade Dance With Somebody och sen var det intervju. Och de var lika bra som alltid. Vid halv elva gick min buss från centrum. Jag fick byta buss i Kolvik och så bar det av till Siggesta där jag träffade Amanda. Det var loppis i logen. Vi gick omkring där i någon timme. Vi köpte ingenting, bara varsin korv och en påse bullar som vi åt upp. Sen orkade vi inte vara kvar, så vi gick ut i kylan och ställde oss i en liten busskur och väntade i en och en halv timme. Vi frös. Om vi gjorde. Ett under att vi kom på bussen med fötter som isklumpar. Så åkte vi hem till Amanda där vi värmde oss med varsin kopp te. Klockan halv fyra åkte Amanda till Body Joy och jag åkte hem.
Snart ska jag på träning.
I morgon ska jag plugga franska med min farmor!

Ha en fortsatt bra dag!

Puss puss!

Fixar och trixar...

Som ni kanske ser så håller jag på för fulla muggar. Fixar och trixar så att det ska bli lite fint här. Hinner förmodligen inte klart idag, för en header ska jag minsann fixa nu också!

Ojdå, nu ska  jag visst in till stan. Så jag fortsätter i morgon.

Puss på er!


Sunny Saturday

Hallå där vänner!
Fin dag, eller hur? :D Man blir ju helt glad!
Jag sitter här nyduschad, lättklädd och skriver i bloggen. När Sofia hade åkt hem så traskade jag iväg till spåret och sprang ett varv. Riktigt skönt, men halt var det!
Nu sitter jag här och lyssnar på trackslistan på radio. Synd att det inte går på tv längre...
Ikväll ska jag, min mamma, min bror, mammas kompis och hennes kompis på restaurangen där min pappa jobbar. Konstigt nog har jag inte varit där än, så ikväll är första gången!

Jag och Sofia hade det fresten jättebra igår! Vi mös och frossade i oss glass med varma bär sådär vid 11-12 snåret på natten. Sen somnade vi efter en hel del snackandes. Jag älskar dej Sofia!

Ni får ha det fint nu!

Puss och kram, skumbanan!

Jag känner våren i luften

Hej, hallå bloggläsare!
Idag när jag gick hem från skolan kände jag våren i luften. Åh, va underbart! Visst är det kallt, men solen sken och jag hörde fågelkvitter. Och det är något jag känner på lukten också... egentligen är det ingen speciell doft, men det är någonting som gör att man känner våren. Känner ni igen känslan?
Ikväll ska underbara Sofia sova här. Det var jättelänge sedan hon var här.. konstigt det där. Vi är bästa vänner och vi går till och med i samma skola, ändå har hon inte varit här på flera månader.
Nu hinner jag faktiskt inte skriva så mycket mer, jag ska kila iväg och packa min träningsväska. Sen ska jag hämta mina söta små kusiner på dagis och skola. Jag ska vara barnvakt i ett par timmar! Sen är det basket som gäller.
Skönt med sportlov nu. Känner verkligen att jag behöver det. Äntligen!

Pusshej, leverpastej!

Sportlovet nalkas...

Hej hallå!
I söndags förlorade vi tyvärr ännu en match och det kändes ju inte så bra... men nu efter sportlovet så kör vi igång med Lion's Cup och då får vi ta nya tag!
I måndags hade vi livskunskap och det är faktiskt alltid kul. Och avslappnande. Man behöver bara sitta och dega i en soffa hela dagen och lyssna på människor som har en massa bra saker att prata om.
I tisdags började dagen med bio här nere i Gustavsbergsteatern. Vi såg en film som hette Freedom Writers och den var faktiskt jättebra.
Idag hade vi sovmorgon till halv tio. Riktigt skönt att sova ut lite längre än vanligt. I övrigt har det inte hänt något särskilt. Jag har pluggat lite franska efter skolan och så åt jag smoothie och mackor. Jag ska snart gå ner till bussen och åka iväg och träna. Det ska bli superkul, men jag tror inte vi blir så jättemånga. Jag vet redan ett par som är sjuka.

Nu har jag lite planer inför sportlovet!
På lördag ska jag på loppis med Amanda i Siggesta, vilket ska bli jättekul.
Och här om dagen frågade Amanda T mig ifall jag ville följa med henne till Dalarna! Och det ville jag ju såklart jättegärna, så där kommer jag spendera dagarna onsdag till söndag. Det kommer bli hur mysigt som helst och jag hoppas på mycket bastande!

Vad ska ni hitta på nu på sportlovet?

Puss och kram!

Nicolina är här !


se så vackra vi är, haha xD

Alla hjärtans dag.

Hej hopp!
Matchen idag gick inte så bra. Det kan ha berott på att vi bara var fem personer + två som spelade sin första match någonsin. Men jag tycker i alla fall vi kämpade på bra. Och stor eloge till de två nya tjejerna Nicole och Ellinor som gjorde en riktig kämparinsats.
Snart ska Nicolina och David komma hit. Så jag lär inte skriva något mer idag. I morgon har jag match igen. Håll tummarna att vi vinner!

Ha en fin och kärleksfull dag!



Give Me Fire

Tack och lov att det är helg!
Och tack och lov, jag har köpt den alldeles underbara Mando Diao plattan Give Me Fire. Jag sitter här och lyssnar och njuter.
Känner lukten av tacos som vi ska äta till middag. Det blir tidig middag idag för att jag ska hinna äta innan träningen.

Idag har det varit en vanlig dag i skolan. Med engelskaprov, som gick bra trots allt. Sen så har jag och Amanda hållt i uppvärmningen på gympan. Vi gjorde jorden runt fast att man måste springa med innebandyklubbor och en boll framför sig. Efter skolan åkte jag, Amanda och Linn till Mölnvik där jag och Amanda lämnade våra CV på Sasta. Sen gick vi till ICA och jag köpte min lilla skatt + lite naturgodis. Sen åkte jag hem, Amanda till dansen och Linn stannade kvar i Mölnvik.

Nu ska jag äta och sen ska jag iväg och träna. Ikväll ska jag bara vara hemma.

Vi hörs!

Puss och kram!


jag lägger ut bilden på skivan... (igen)

Te

Det var en väldigt kort och ganska så smarrig liten rubrik, inte sant?
Jag sitter här och dricker te med honung i. Jag börjar tycka om det mer och mer nu. Plus att det känns så himla varmt och skönt i magen när den varma drycken kommer ner.
Jag har precis skrivit klart mitt CV som jag ska lämna i morgon. Ett CV är som en liten beskrivning av sig själv ; vad man heter, tycker om att göra och har för erfarenheter. Jag och Amanda Ernström ska lämna våra CVn på Sasta i morgon. Sasta är ett café som ligger i Mölnvik och både jag och Amanda vill jätte gärna sommarjobba där. Så vi är ute i god tid kan man säga!
Nu ska jag snart borsta mina tänder, tvätta mitt ansikte och smörja in det det med en härlig hudkräm, byta om till mina mjuka natt kläder och sedan stretcha lite innan jag går och lägger mig och läser en stund. Sen ska jag släcka och sova. Ladda inför morgondagen. Fredag den trettonde februari. Fredag den trettonde. Hoppas inget hemskt händer på otursdagen. Varken för mig eller för er.

Godnatt!


I'm looking at you through the glass

Hallå!
Ojoj, nu har det gått nästan en hel vardags-vecka utan att jag har skrivit något.

Jag har pluggat och pluggat och tränat och spelat bas och inte varit det minsta sugen på att skriva.

- Så därför har jag inte skrivit heller.

Igår hade vi svenskaprov och det gick alldeles utmärkt. (Peppar, peppar, ta i trä!) Provet var faktiskt inte så svårt. Det blir nog dessvärre desto svårare i morgon, då har vi nämligen engelskaprov. Och jag är inte särskilt bra på engelska. Jag vill vara bra, men det är en annan sak.
Det är så himla mycket i skolan just nu att jag inte får så mycket andhämtning. För när det väl är helg så har jag annat för mig. Jag spelar matcher och är med vänner och så. Allt det där tar på krafterna, trot' eller ej.
Samtidigt som en massa skola så rör sig en massa annat i min lilla skalle också. Vänner, familj och livet. Det kan vara ganska frustrerande och vissa dagar känner jag bara för att lägga mig i sängen och sova, sova och inte vakna. Egentligen är det bara jag själv som kan göra något åt sakerna, om det inte finns någon annan till hands. Som tur är så har jag ju min familj, som betyder väldigt, väldigt mycket och alltid finns här för mig.

Nu i helgen ska ju Nicolina vara här. Det känns väldigt bra. Hon är faktiskt den allra bästa och närmsta vännen jag har. Och så kommer det nog vara vare sig vi vill det eller inte. Hon har nämligen varit med mig sen jag var ett litet knyte. Eller jag har i alla fall varit med henne sen hon var ett litet knyte och jag var ett år och nio månader.
Vi har gjort så mycket tillsammans och vi känner varandra bättre än någon annan gör. - Är inte det sant, Nico?
Även fast vi inte träffar varandra så mycket nu för tiden så vet vi alltid att vi har varandra. Och när vi väl är med varandra så finns det inget bättre. Och jag vet att du aldrig skulle såra mig, Nico. För du är en äkta vän, en som många, många skulle vilja ha, det är jag säker på.

Nej, nu måste jag plugga lite till på engelskan inför morgondagen. Sen ska jag laga middag.

Puss och kram!


två bilder från förrförra sommaren. kräftskiva med nicolina och david


It's Monday today

Hello!
Idag är det måndag. Måndag betyder skola. Och skola är ju nästan aldrig roligt. Tur är det i alla fall att det finns härliga personer i skolan som förgyller dagen. Amanda till exempel. Vad skulle jag göra utan den människan?`
Efter skolan gick jag hem och pluggade. Har pluggat ungefär hela eftermiddagen fram till för någon timme sen. Min kära mor har förhört mig på Carl Michael Bellman. Vi har prov på onsdag. På fredag har vi prov i engelska och jag har inte pluggat någonting alls. Och som dom flesta vet så är det fredag den 13:e, så det kommer nog inte gå bra ( om man tror på skrock, som jag ). Franska glosorna har gått in genom ena örat och ut genom det andra. Eller in genom det ena ögat och ut genom det andra... jag kan dom inte i alla fall. Så jag får fortsätta i morgon.
I morgon ska tjejerna i klassen till ungdomsmottagningen. Det ända jag vet är att vi kommer få kondomer. Men sen kommer vi säkert snacka en massa också. På onsdag är det simprov. Vi ska simma 200 meter, alltså åtta längder tror jag. Hoppas det kommer gå bra och att jag inte sjunker eller något, haha! Om jag inte simmar på onsdag så blir det veckan efter.
Nästa vecka ska vi ha livskunskap i Kyrkettan och det är ju alltid lika kul. På tisdagen ska vi på skolbio och jag har ingen aning om vad vi ska se faktiskt. Hoppas den är bra i alla fall.

Nej, nu ni ska jag göra lite fys. Bland annat armhävningar, situps och plankan. Sen ska jag stretcha. Det är alltid lika härligt efteråt. Sen ska jag äta vårat nybakade bröd och så ska jag pröva ett nytt te vi köpte igår. Det är mango och persiko-smak. Jag gillar inte te men jag ska minsann lära mig!

Puss och kram!

Ett under

Tjohej
Hur är det med er? Själv är jag trött. Faktiskt så trött att det är ett under att mina ögon klarar att hålla sig öppna.
Idag har vi spelat match mot Stockholm Wild West. Vi förlorade stort mot ett otroligt jobbigt, psykande, drygt och dessutom bra lag. Gårdagen var däremot bättre. Vi vann våran match mot Lidingö och nu ligger vi inte sist i våran grupp längre, haha! Efter matchen igår så åkte jag hem till mina små kusiners kalas. Det var jättemysigt och det bjöds på en massa god mat och goda tårtor ( med mera... ). I morse sov jag till halv elva. Vet ni hur skönt det var eller? Helgerna är verkligen härliga. Särskilt de dagarna då man får sova längre.
Nästa helg blir också toppen. Vi ska spela match båda lördag och söndag. På lördag eftermiddag och kväll ska Nicolina och David - kussarna vara här. Det var verkligen superlänge sen och det ska bli jättekul att få vara med dessa söta människor.
På fredagen släpps Mando Diao's nya album Give Me Fire! i skivaffärerna. Dock är det fredag den 13:e, men det blir alldeles säkert lyckat ändå! Jag ska verkligen försöka hinna köpa den. Det ska bli en stor spänning att få lyssna igenom skivan för första gången. Och har jag och mina medmänniskor tur, så vill vi lyssna på den om och om och om igen!

Nu ska jag ut och vara med familjen. Vi ska ha hur mysigt som helst. Hoppas ni också har det!

Puss och kram!


åh vad jag längtar!!

Let's take a break

Hello!
Den här veckan har bara rusat iväg. Jag har varit lite småtrött hela veckan, gått omkring lite grann som en zombie faktiskt. Men eftersom jag den här veckan har varit så trött, haft så mycket plugg, träningar med mera så har jag inte hunnit skriva någonting. Jag hoppas det blir bättre nästa vecka, annars får ni se det som en liten paus i mitt skrivande.

Den här helgen ska jag spendera med världens finaste, underbaraste människor. Värmdö basket flickor 94.
Idag ska vi spela mot Lidingö och i morgon ska vi spela mot Stockholm Wild West.
Vi har bestämt oss för att vinna matchen idag. Sen får vi ta nya tag och försöka vinna mot Wild West också.
Det ska bli himla kul och jag älskar verkligen människorna jag får umgås med samtidigt som jag spelar världens härligaste sport - basketball.

Ha det fint, människor.

Kramkram


fr. v : challe, moa, vera, elin (jag), ida, frida, amanda t, mikaela ( spelar inte längre ), amanda n, zelina, evelina, sofia ( spelar inte längre )

jag älskar er mest

Min och Amandas lista

Jag och Amanda har gjort en lista med en massa fula och roliga ord. Jag lovar att vi kan hålla på hur länge som helst, men här är i alla fall favoriterna än så länge. ( Ni kan ge er katten på att uppdatering på listan kommer )

§ kåsa
§ gördel
§ bondlur
§ bulgur
§ pösmunk
§ uckulele
§ snibb
§ mutter
§ kota
§ duffel
§ toffla
§ klaff
§ böckling
§ kavel
§ burgare
§ kroppkaka

Första Februari

Ja, nu är vi alltså inne på den andra månaden år tvåtusennio.
Jag ska alldeles strax springa till bussen som tar mig till träningen, men först ska jag berätta lite om gårdagen.

Efter lite krångel med bussar och så, åkte vi tillslut till stan. Där gick vi omkring i ett par timmar, åt mat och kollade i affärer. Jag köpte en deoderant, rakgel och en almanacka till mitt rum. Bion började fyra. Vi såg ju I Taket Lyser Stjärnorna. Den var helt okej, av mig får den 3,5 av 5. Man ska nog inte läsa en bok innan man ser filmen. Lite besviken blev jag kanske, men helt dålig var den inte i alla fall. Det bara rann tårar ner för mina kinder den sista kvarten på filmen.
Efter filmen kollade vi lite mer på stan och sen åkte vi hem. Jag och Sofia åkte hem till henne och åt pizza och kollade på Titanic. Titanic fick mig också att gråta. När pizzan var slut tog vi fram naturgodiset och så satt vi där och hade hur mysigt som helst.
Nej, nu måste jag sticka. Hoppas ni haft en fin helg!

Pusspuss!


sushi är en av de finaste maträtter jag vet. jag SKA lära mig tycka om det också!

RSS 2.0